Promo Știri

Michelin Alpin6 & CrossClimate+: performanțe și siguranță

Michelin Alpin6 & CrossClimate+: performanțe și siguranță

Michelin Alpin6 este cea mai recentă generație de anvelope de iarnă a producătorului francez, disponibilă în 21 de noi dimensiuni. În același timp, CrossClimate+ combină cele mai bune tehnologii ale anvelopelor de vară și de iarnă și oferă siguranță ridicată de la primul la ultimul kilometru.

Anvelopele Michelin Alpin6 sunt proiectate pentru a face față condițiilor severe de iarnă. Oferă  siguranță și tracțiune în condiții de iarnă, atât pe carosabil umed, cât și pe zăpadă și au o longevitate crescută care durează, în medie, cu 20% mai mult decât a concurenților premium. Anvelopa de iarnă Michelin oferă performanțe de vârf atunci când este nouă, dar își demonstrează superioritatea și atunci când este rulată. Testele efectuate de TÜV SÜD au demonstrat că Alpin 6 rulată se oprește cu 5,9 metri mai repede pe zăpadă decât media concurenților și, de asemenea, are o mai bună tracțiune în pantele alunecoase.

Performanța anvelopei se datorează tehnologiilor Michelin Evergrip: profil evolutiv al benzii de rulare – canelurile apar și se lărgesc pe măsură ce anvelopa se uzează, sau compuși multistrat de ultimă generație care oferă performanță ridicată în condiții de iarnă și stimulează tracțiunea și aderența pe zăpadă. De asemenea, Alpin6 nu are un indicator de uzură de 4 mm, ci are o viață extinsă până la atingerea limitei maxime a benzii, de 1,6 mm. În plus, deține o nouă treaptă – indicator de uzură care oferă posibilitatea de a citi cu ușurință procentul dintre caneluri la 75%, 50% și 25%. Alpin 6 este parte din gama de produse Michelin cu „Performanță de lungă durată” – anvelope care sunt „sigure atunci când sunt noi și sigure atunci când sunt rulate”.

Michelin Alpin6 & CrossClimate+: performanțe și siguranță

De asemenea, anvelopa CrossClimate+ are performanțe excelente de frânare pe carosabil uscat, dar și pe carosabil umed și totodată oferă tracțiune excelentă pe zăpadă. Tracțiunea unei anvelope noi CrossClimate+ pe zăpadă este similară celei a anvelopelor all-season premium.  Tracțiunea pe zăpadă a unei anvelope rulate, în stadiu intermediar, este și ea similară. De la primul până la ultimul kilometru, performanțele sale se schimbă foarte puțin, în timp ce performanțele anvelopelor concurente scad semnificativ. Performanța anvelopei, atât pe timp de vară, cât și în condiții de iarnă, este asigurată de  flexibilitatea compusului inovator de la banda de rulare, care asigură aderență maximă, indiferent de temperatură.  

 

Profilul în formă de V maximizează efectul de șenilă pe zăpadă, pe toată durata de viață a anvelopei. Acest profil contribuie și la îmbunătățirea duratei de viață a anvelopei: CrossClimate+ durează mai mult decât Energy Saver+, anvelopa de referință pe piața anvelopelor de vară. Aceasta înseamnă cu 25% mai mult decât media anvelopelor all-season premium. În plus, Michelin CrossClimate+ este prevăzută cu blocuri de profil rigide și teșite, care oferă siguranță optimă pe suprafețe uscate. CrossClimate+ dispune de lamele 3D adânci  pentru mobilitate de durată pe zăpadă și de lamele auto-blocante pentru o frânare eficientă pe suprafețe uscate. În plus, atunci când anvelopa se uzează, în banda de rulare apar caneluri noi care mențin tracțiunea pe zăpadă, până la ultimul kilometru.

 

 

 

 

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE