Home Motorsport Mini obține al patrulea titlu în Raliul Dakar

Mini obține al patrulea titlu în Raliul Dakar

de

Mini a reuşit în nou succes în Raliul Dakar. După mai bine de 9000 km parcurşi prin Argentina, Chile şi Bolivia, Mini a câştigat, pentru a patra oară consecutiv, cel mai dificil raliu din lume.

Mini ALL4 Racing

Mini ALL4 Racing

Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi Mathieu Baumel (Franţa) au trecut linia de sosire din capitala Argentinei, Buenos Aires, în calitate de câştigători, după o presetaţie în forţă. În cele două săptămâni de concurs, echipajul Mini ALL4 Racing s-a impus în cinci dintre cele 13 etape ale competiţiei.

Performanțele unui român în Dakar

„Anul trecut, când am fost pe podium, am promis că voi reveni pentru a câştiga, şi iată că sunt aici, a declarat Al-Attiyah. A fost foarte dificil să fiu lider încă de la începutul competiţiei şi să continui să ocup această poziţie o perioadă îndelungată. Acest lucru s-a datorat şi faptului că am avut o competiţie foarte dificilă. Sunt foarte fericit pentru acest rezultat mare şi vreau să mulţumesc tuturor, să-i felicit pe toţi mecanicii şi echipa pentru munca deosebită pe care au depus-o de-a lungul acestor două săptămâni. Mini ALL4 Racing este o maşină incredibilă şi a fost foarte plăcut să o pilotez“, a adăugat pilotul Mini.

P90171794

„Câştigarea Raliului Dakar 2015 de către Nasser Al-Attiyah la comenzile unui Mini ALL4 Racing este continuarea poveştii de succes Mini într-una dintre cele mai dificile curse din motorsport, a declarat vicepreşedintele executiv Mini, Jochen Goller. De la început, am ştiut că ne vom confrunta cu nenumărate provocări de-a lungul acestei aventuri de peste 9000 km prin America de Sud şi că rezultatul final va rămâne incert până în ultima zi a raliului“, a mai spus Goller.

Dublă pentru Mini în Raliul Dakar

Participanţii la Dakar s-au confruntat cu provocări neprevăzute pe traseul dificil ce a pornit şi s-a încheiat la Buenos Aires (Argentina) via Iquique (Chile) şi Uyuni (Bolivia). De la macadamul raliurilor clasice din Argentina şi drumurile montane virajate din Anzii Boliviei, la altitudini de până la 4500 de metri, şi până la aridul şi canicularul deşert Atacama din Chile, cu dune mari şi nisip fin, Raliul Dakar a testat deopotrivă limitele oamenilor şi ale maşinilor. Piloţii şi navigatorii lor au fost obligaţi să rămână concentraţi pe parcursul întregii competiţii.

Articole similare