Home Știri Ministrul de Interne propune sancțiuni severe pentru șoferi

Ministrul de Interne propune sancțiuni severe pentru șoferi

de

Ministerul de Interne ar putea propune în curând sancțiuni mult mai severe pentru abateri grave în trafic, ce vor merge până la suspendarea permisului pe o perioadă de 3–4 ani.

250494-radu-stroe1-600x420

Sancţionarea conducătorului auto cu suspendarea carnetului de conducere pe o perioadă de 3 luni, cum este în prezent, e mult pre blândă, spune Radu Stroe, ministrul de Interne, citat de Realitatea TV. În opinia sa, este necesar – şi se lucrează la acest aspect – să se introducă un regim de sancţiuni extrem de dure, de la amenzi mai mari la suspendarea carnetului pe o perioadă de 3–4 ani. Siguranța traficului este pusă în pericol de faptul că sancțiunile sunt prea blânde și pot fi ocolite ușor.

Schimbări în Codul Rutier

„Lucrurile acestea nu se realizează decât prin măsuri extrem de severe, care trebuie să ducă la conștientizarea pericolului, ca să nu spun «frică», pentru a nu mai trece pe roşu, pe zebră, pentru a nu mai circula cu viteze de peste 50 km peste limită, sub influenţa băuturilor alcoolice, fără permis… Există un proiect de ordonanţă de urgenţă de înăsprire a pedepselor. Am amânat-o pentru septembrie, deoarece am vrut să completăm aceste lucruri. Nu vom pune accent pe amenzi, dar ele vor fi, ci pe suspendarea carnetului de conducere 3–4 ani“, a mai declarat Radu Stroe.

Articole similare

Comentarii închise.