Home Știri Noua Mazda3 a fost prezentată oficial

Noua Mazda3 a fost prezentată oficial

de

Mazda a lansat noua Mazda3 hatchback în mai multe locații de pe glob. Sute de jurnaliști și bloggeri au participat la o serie de evenimente care au avut loc simultan în cinci locații ce includ trei orașe europene.

659599l

Echipa auto motor și sport a fost prezentă la Londra, unde Mazda3 a văzut lumina zilei. Cel mai bine vândut model Mazda devine cel de-al treilea membru al unei noi generații de automobile, care prezintă linia de design „Kodo – sufletul mișcării“ și o gamă completă de tehnologii SKYACTIV. Noua Mazda3 preia astfel multe dintre tehnologiile prezente pe Mazda CX-5, lansată în 2012, și Mazda6.

„Totul este incitant la noua Mazda3, de la felul cum arată și cum se simte până la performanțele dinamice, feedbackul rapid, fiabilitatea și costurile de operare“, declară Jeff Guyton, președinte și CEO Mazda Motor Europe.

Mazda6 primește un premiu pentru design

Cu o lungime de 4465 mm, o lăţime de 1795 mm şi o înălţime de 1450 mm, Mazda3 a crescut în dimensiuni. Acum, este cu 5 mm mai lungă, cu 40 mai lată şi cu 20  mai înaltă. Ampatamentul a crescut şi el cu 60 de mm, până la 2700 mm, iar portbagajul a ajuns la 350 l (340 în cazul fostei generații).

Noua compactă ce reprezintă aproximativ o treime din vânzările Mazda la nivel internațional este un element vital în planurile de viitor ale companiei. Noua Mazda3 este, de asemenea, cel mai nou model dezvoltat în concordanță cu strategia Sustainable Zoom-Zoom prin care Mazda dorește să construiască autovehicule economice și sigure care sunt însă impresionant de plăcut de condus. În concluzie, modelul include i-stop, cel mai rapid sistem stop/start din lume, și i-ELOOP, sistemul de frânare regenerativă de la Mazda.

Versiune specială pentru Mazda3

Gama de motorizări este compusă din două propulsoare pe benzină și un diesel. Baza este reprezentată de un motor pe benzină de 1,5 l și 100 CP. Alternativa este reprezentată de motorul pe benzină, de 2,0 l, oferit în două trepte de putere – 120 și 165 CP. Singurul diesel disponibil este cel de 2,2 l și 150 CP.

Articole similare

Comentarii închise.