Home Știri NIO EP9 – cea mai rapidă mașină electrică din lume!

NIO EP9 – cea mai rapidă mașină electrică din lume!

de

În ultimii doi ani, chinezii ne-au asaltat cu studii de design care mai de care mai îndrăznețe, demonstrând că producătorii și designerii auto se apropie de maturitate. Însă, cine s-ar fi așteptat ca un mic producător chinez să vină cu ceea ce vedeți în aceste fotografii – NIO EP9  – cea mai rapidă mașină electrică din lume??? Cu un timp de  7 minute 5 secunde și 12 sutimi, NIO EP9 a stabilit noul record de viteză pe Nordschelife (faimosul tur din partea de Nord a circuitului Nurburgring), surclasând supersportive precum Nissan GT-R Nismo și Dodge ViperACR!

NextEV, producător bolidului în cauză, a creionat o caroserie, deopotrivă, extrem de frumoasă și cu o aerodinamică de excepție: forța de apăsare la 150 km/h este de peste 2,5 tone, de două ori mai mult decât greutatea mașinii și de două ori mai mare decât în cazul monoposturilor de Formula 1!

nio_ep9_3

635 kg din cele 1735 kg ale mașinii sunt aferente bateriei de acumulatori ce alimentează cele patru motoare electrice montate în butucul fiecărei roți. Puterea totală a lui NIO EP9 este de fix 1000 kW (aproximativ 1360 CP). Viteza maximă pe care o atinge NIO EP9 este de 313 km/h, accelerația 0-200 km/h se realizează în doar 7,1 secunde, iar autonomia anunțată este 427 km.

NextEV a anunțat că va fabrica doar șase exemplare, fiecare la un cost de 1,2 milioane de dolari.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.