Home Știri Noile Honda CR-V și Honda ZR-V disponibile în România

Noile Honda CR-V și Honda ZR-V disponibile în România

de Răzvan Măgureanu
Honda CR-V

Noile SUV-uri compacte Honda CR-V și Honda ZR-V sunt disponibile în România. Noul CR-V este disponibil cu propulsie full hibrid și Plug-In Hybrid de la 46.900 euro cu TVA, iar prețurile lui ZR-V, disponibil exclusiv cu propulsie full hibrid, încep de la 43.190 euro cu TVA.

A șasea generație Honda CR-V este disponibilă în premieră cu propulsie Plug-In Hybrid (e:PHEV) pe lângă cea full hibrid (e:HEV). Sistemul de propulsie full hibrid poate fi combinat cu echipările Executive (4×2 sau 4×4) și Advance (4×4), în timp ce noul sistem de propulsie plug-in hybrid este disponibil în combinație cu echiparea Advance Tech (4×2). Prețurile încep de la 46.900 euro pentru versiunea Executive 4×2.

Echiparea de bază Executive este deja foarte bine dotată standard cu sistem Honda Sensing 360, plafon panoramic cu deschidere, tapițerie mixtă din piele naturală și sintetică, scaune față încălzite, instrumente de bord digitale de 10.2 inchi, Apple Carplay (wireless) și Android Auto, guri de ventilație pentru climatizare spate, încărcător telefon wireless, hayon cu acționare electrică, faruri și stopuri LED și patru moduri de condus: Econ/Sport/Normal/Zăpadă.

Echiparea Advance aduce suplimentar sistem de camere 360 – Multi view, sistem audio BOSE cu 12 difuzoare, Head Up Display, scaune față ventilate, banchetă spate încălzită, faruri LED inteligente fază lungă adaptivă.

Echiparea de top Advance Tech are în plus sistem de parcare automat (Honda Parking Pilot) și un nou mod de condus, Tractare, cât și de ornamente exterioare de culoare neagră (grilă față, antenă, capace oglinzi, ornamente geamuri laterale). În plus, culoarea Gold Titan Metallic este disponibilă exclusiv pe echiparea Advance Tech.

Sistemul de propulsie hibrid este format dintr-un motor electric (propulsor principal) de 184 CP și 335 Nm și un motor termic (generator / propulsor secundar) cu  o cilindree de 1993 cm3 și 148 CP/189 Nm. Consumul WLTP este de numai 5,9 l/100 km (emisii CO2 de 134 g/km).

Sistemul de propulsie PHEV folosește același motor electric de 184 CP și motor termic de 148 CP dar bateria are o capacitate mult mai mare, de 17,7 kWh (brut), care îi conferă o autonomie de 82 km. Bateria are un sistem activ de răcire/încălzire cu apă care menține bateria la temperatura optimă de funcționare.

Honda CR-V

Între HR-V și CR-V
Între HR-V și CR-V Honda a găsit o nișă pentru a introduce un nou SUV, Honda ZR-V, care este disponibil cu sistem de propulsie full hibrid. Cu 50 mm mai lat decât modelul HR-V și cu 59 mm mai îngust decât CR-V, noul model este compact și totuși încăpător, oferind un mix echilibrat între performanță, versatilitate și spațiu generos.

Noul ZR-V poate fi comandat cu echipările Sport și Advance. Echiparea de bază Sport pornește de la 43.190 euro și este dotat standard cu instrumente de bord digitale cu afișaj de 7 inchi, Apple Carplay (wireless) și Android Auto, guri de ventilație spate, încărcător telefon wireless, scaune față încălzite, hayon cu acționare electrică, faruri și stopuri LED.

Echiparea Advance dispune de trapă panoramică vitrată cu deschidere, tapițerie mixtă de piele naturală și sintetică, volan încălzit, banchetă spate încălzită, sistem audio Bose (12 difuzoare), Head Up Display, faruri LED inteligente cu fază lungă adaptivă și sistem de iluminare în viraj.

Noua generație a sistemului de propulsie hibrid combină un motor electric de 184 CP și 315 Nm cu un motor termic de 143 CP. Consumul WLTP este de 5,8 l/100 km (emisii WLTP de 131 g/km).

ZR-V este disponibil cu cinci culori exterioare: Diamond Dust Pearl, Ruse Black Metallic, Radiant Red Metallic, Platinum White Pearl și Still Night Blue Pearl. Primele livrări pentru ambele modele vor începe în noiembrie 2023.

Honda ZR-V

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.