Home Modele noi BMW Neue Klasse debutează la salonul de mobilitate de la Munchen în septembrie

BMW Neue Klasse debutează la salonul de mobilitate de la Munchen în septembrie

de Vlad Micu
BMW i Vision Dee

 BMW va prezenta în cadrul salonului IAA MOBILITY de la Munchen primul model de serie bazat pe noua platformă electrică dedicată numită Neue Klasse.

Oliver Zipse, BMW CEO, a anunțat într-o conferință că BMW va prezenta la salonul de  mobilitate IAA Mobility de la Munchen de la începutul lui septembrie primul model bazat pe noua platformă electrică dedicată Neue Klasse.

Mărcile grupului BMW vor fi prezentate în cadrul “Open Space” de pe Max-Joseph-Platz, în centrul orașului, și în incinta salonului.

Primul model BMW bazat pe platforma Neue Klasse va fi un sedan prefigurat de conceptul BMW i Vision Dee dar BMW nu dă niciun detaliu mărginindu-se la a spune că mașina va deveni un companion digital care învață și înțelege.

Pe 2 septembrie, BMW Vision Neue Klasse va marca premiera mondială. Data a fost aleasă deoarece se împlinesc 60 de ani de când BMW a prezentat Neue Klasse. În 1963, Neue Klasse a deschis o nouă eră pentru BMW cu o nouă gamă disponibilă sub formă de coupe și limuzină: limuzinele BMW 1500, 1600, 1800, 2000 TI și coupe-ul 2000 C/CA/CS.

Producția Neue Klasse va debuta în 2025 la noua fabrică din Debrecen, Ungaria, urmată de uzina din München în 2026. Pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a BMW Brilliance, a fost anunțată, de asemenea, producția locală a modelului și la uzina din Shenyang, China, începând cu 2026.

Neue Klasse va încheia în 2025 perioada de tranziție spre era electrică începută în 2019. În acest timp, BMW a lansat câte un model electric pentru fiecare serie importantă de modele, bazate fie pe platformă electrică dedicată (iX) fie pe platforme convenționale (i4, i7, i5, iX1, Mini Cooper electric). Din 2024, 40% modelele produse la uzina din Dingolfing, cea mai mare uzină europeană a lui BMW, vor fi electrice.  Ultimul model al acestei perioade de tranziție va fi versiunea electrică a viitorului X2, numită iX2. Au existat zvonuri că s-ar putea ca BMW să lanseze o versiune electrică a Seriei 1, dar se pare că bavarezii au preferat să dezvolte o versiune electrică pentru SUV-coupe X2.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.