Home ȘtiriProiecte secrete Land Rover Baby Defender electric vine în 2027

Land Rover Baby Defender electric vine în 2027

de Răzvan Măgureanu

Noul CEO al Land Rover, Adrian Mardell, a confirmat că un baby Defender va debuta în 2027. 

În 2020, Land Rover lansa noua generație Defender care rupea legătura cu trecutul, renunțând la șasiul separat și urcând în segmentul premium. Construit pe platforma ranforsată D7x, Defender se păroduce din 2020 la uzina din Nitra fiind disponibil în versiunile 90, 100 și 130.

De-a lungul anilor au existat zvonuri despre un posibil baby Defender. Dar abia acum noul șef de la land Rover, Adrian Mardell, a confirmat la o conferință a investitorilor că un Baby Defender este plănuit pentru 2027.

Acesta va avea propulsie full electrică și se va baza ca și viitoarele Range Rover și Land Rover Discovery Sport pe noua platformă EMA (Electrified Modular Architecture) care utilizează tehnologia pe 800V și două motoare pentru a oferi tracțiune integrală electrică.

Viitorul Baby Defender va avea în jur de 4,60 metri lungime și 1,80 metri înălțime distanțându-se clar de Defender 110 care are 4,76 metri lungime și aproape 2 metri lățime și înălțime.  Acest format corespunde lui Land Rover Discovery Sport, succesorul lui Freelander, însă Baby Defender se va diferenția de Discovery Sport, urmând să fie mai bine adaptat pentru off-road.

Viitoarele generații Range Rover Evoque și Discovery Sport vor avea doar succesori cu propulsie electrică în Europa, dar platforma EMA poate primi și sistem de propulsie PHEV sau propulsie electrică cu un motor termic pe post de range extender. De aceea, este posibil ca pe alte continente să se ofere și alte tipuri de propulsie.

Baby Defender va concura și cu viitorul off-roader electric mai mic decât Grenadier de la Ineos care va avea tot în jur de 4,6 metri lungime, conform declarațiilor directorului comercial al lui Ineos, Mark Tennant.  La fel ca și frații săi de platformă, Baby Defender va fi disponibil în Europa exclusiv cu propulsie electrică.

Nu se știe nimic despre preț dar cu siguranță nu va fi ieftin. Ne așteptăm să fie în zona de preț a lui Audi Q4 e-tron și BMW iX1 în versiunile echipate cu două motoare adică între 55 și 65.000 euro. Nici numele nu este cunoscut dar sunt zvonuri că s-ar putea numi Land Rover Defender 80.

PS. Deoarece nu există deocamdată nici fotografii spion, în fotografii este prezentat un Defender 90 actual.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.