Home Modele noi Oficial: Noua Honda CR-V, hibrid, dar și PHEV

Oficial: Noua Honda CR-V, hibrid, dar și PHEV

de Dan Damian
Honda CR-V 2023

Honda a prezentat a șasea generație a SUV-ului Honda CR-V, care vine cu sistem hibrid de propulsie, dar și cu – pentru prima dată în Europa – sistem PHEV.

Americanii o cunoscut de anul trecut, dar versiunea pentru piața europeană debutează acum. Honda CR-V a ajuns la a șasea generație, care marchează și o schimbare în oferta de propulsoare. Și (încă) actualul model are sistem hibrid de propulsie, dar noua generație, pe lângă faptul că îl păstrează în gamă, adaugă și primul PHEV Honda oferit pe piața europeană.

Honda CR-V 2023

Constructorul japonez a desenat noua Honda CR-V pentru a fi mai impunătoare: de la noua grilă (diferită între e:HEV și e:PHEV), la noua semnătură luminoasă a farurilor, totul inspiră o mai mare simplitate a designului, exact pe modelul compactei Civic. Totuși, impresia de masivitate este mai puternică, cel puțin din cât putem vedea din primele poze oficiale. Și spatele a trecut prin transformări importante, chiar dacă ar fi să ne uităm doar la stopurile care urcă pe lateralele montantului și au o cu totul altă semnătură luminoasă, formată din trei elemente. Zona inferioară este mai “curată” la nivel vizual și concepută în așa fel încât dă impresia unei înălțimi mai mari.

Honda CR-V 2023

Dimensiunile au crescut. Noua Honda CR-V are 4,71 metri lungime (+ 10,5 cm), 1,87 metri lățime (+ 1 cm) și 1,67 m înălțime. Ampatamentul a crescut cu 3,8 cm, ajungând acum la 2,7 metri.

Interior familiar

Dacă priviți planșa de bord, o veți recunoaște imediat pentru că este aproape identică cu cea a modelului Civic. Tablou de bord digital (7 inchi), cu grafică destul de simplă și display central (floating) destul de mic (9 inchi). La fel ca la Civic, aeratoarele sunt acoperite de o plasă care arată chiar bine, iar comenzile climatizării sunt cu butoane fizice.

Honda CR-V 2023

În spate este mai mult loc pentru picioare, spune Honda, iar capacitatea portbagajului a crescut cu 89 litri, până la 586 litri, iar versiunea PHEV oferi chiar mai mult, 658 litri. Atipic, dar explicabil prin poziționarea mai în față a bateriei. Aceste valori sunt cele maxime, adică atunci când bancheta culisabilă este împinsă în față cu 22 cm, iar spătarul este în cea mai dreaptă poziție din cele 8 posibile.

Hibrid, PHEV, dar și 4×4

Ambele versiuni se bazează pe motorul de 2 litri, care lucrează în regim Atkinson, pe care îl știm de la Civic, doar că în cazul noii Honda CR-V acesta este puțin modificat. Dezvoltă o putere puțin mai mare: 148 CP față de 143 CP și 189 Nm/4.500 rpm (+ 3 Nm). Avem și cele două motoare electrice, unul cu rol de starter/generator și celălalt cu rol de propulsie, care dă și puterea maximă a ansamblului: 184 CP, plus 335 Nm/2.000 rpm (față de 315 Nm la Civic). Transmisia este asigurată de o cutie de viteze CVT.

Honda CR-V 2023

Versiunea CR-V e:PHEV are o baterie de 17 kWh și poate asigura autonomie electrică de 82 km, spun japonezii. Bateria se încarcă în 2,5 ore de la zero la 100%, în cel mai bun scenariu, adică atunci când bateria are 25 grade Celsius și este cuplată la puterea maximă de încercare, adică 6,7 kW. În rest puterea maximă a ansamblului este aceeași.

Noua Honda Civic CR-V va debuta în Europa în acest an, dar nu se știe exact când, la fel cum nu există nici o informație despre prețuri, la acest moment.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.