Home Modele noi Noua generație BMW Seria 7 va debuta oficial pe 20 aprilie 2022

Noua generație BMW Seria 7 va debuta oficial pe 20 aprilie 2022

de George Grosu
blank

Următoarea generație a modelului din clasa de lux Seria 7 de la BMW, se pregătește pentru debutul său oficial, programat pentru data de 20 aprilie. Până atunci, conducerea bavareză ne dezvăluie oficial câteva detalii cu noua generație Seria 7 sub forma unor fotografii teaser.

Se apropie încet dar sigur mult așteptatul debut al noului BMW Seria 7. Pe data de 20 aprilie 2022, odată cu lansarea noii generații a modelului din segmentul de lux, producătorul german va prezenta în premieră și veriunea cu propulsie complet electrică al acestuia și care a fost denumită i7. Sunt așteptate multe inovații tehnologice și chiar designul promite să reprezinte un pas importnat pentru noul family feeling BMW.

De fapt, noul BMW Seria 7 va fi caracterizat de o nouă parte frontală cu grupuri optice pe două niveluri, asemănătoare în multe privințe cu cea prezentă la restyling-ul modelului SUV X7, dezvăluit cu puțin timp în urmă.

Dar inovațiile în materie de stil nu trebuie să se oprească la designul exterior, la bord ar trebui să găsim noul iDrive 8 care, însă, nu este clar încă dacă va fi echipat sau nu cu clasicul buton rotativ central. Un alt punct important ar trebui să se refere și la confortul pentru pasagerii din spate care ar trebui să se poată bucura de un ecran de 31 de inci pentru sistemul de infotainment (opțional) și de noile scaune reglabile electric.

Sub capota următoarei generații a modelului Seria 7 ar trebui să existe atât motoare pe benzină cât și diesel cu 6 cilindri în linie, dar și în configurație V8. Începând cu cel pe benzina cu “6 în linie”, ar trebui să fie oferit și în versiunea B58 care dispune de sistem mild hybrid și care ar trebui să echipeze versiunile 735i şi 740i, care dezvoltă 275 CP și respectiv 375 CP.

Apropo de V8-uri pe benzină, gama ar trebui să includă și cunoscutul N63, montat recent și sub capota noului Range Rover, care ar trebui să se găsească în dotarea versiunilor 750i și 760i care furnizează 545 CP și respectiv 635 CP.

Cu toate acestea, două mari noutăți în gama de motorizări vor face parte însă din noul i7, care reprezintă versiunea 100% electrică a noii generații Seria 7 și care ar trebui să fie echipat cu propulsoarele electrice care echipează deja SUV iX, deci cu baterii de 77 kWh sau 112 kWh care dezvoltă o putere de maximum 523 CP și care permit o autonomie estimată de cel puțin 600 km.

La scurt timp după debut, în gama noii generații Seria 7 ar trebui să facă parte inclusiv o nouă versiune cu motor turbo diesel care, conform unor surse apropiate producătorului german, dar neoficiale, nu ar trebui să fie echipată cu deja prezentul B57 modular cu 6 cilindri în linie ci mai degrabă cu un motor complet nou, poate ultimul cu acest tip de combustibil pentru BMW.

În cele din urmă, clienții ar trebui să poată alege între transmisia pe roțile din spate și cea integrală xDrive, cu opțiunea de a avea și un nou sistem autodirecțional pentru roțile din spate, pentru a face mașina mai manevrabilă în mediile urbane.

Conform tradiției, cu această nouă generație de BMW Seria 7 va fi introdusă destul de multă tehnologie de ultimă oră. În anul 2001, odată cu debutul celei de-a patra generație (E63) stilizată de Chris Bangle, a debutat prima versiune BMW iDrive. Noua și totodată a opta generație a sistemului de infotainment, printre cele mai practice și funcționale din lume, ar trebui să elimine clasicul buton rotativ central, în favoarea comenzilor vocale și mai precise și a unui ecran tactil de foarte mare precizie.

Arhitectura de design fără precedent ar trebui să lase, de asemenea, loc modulelor inovatoare 5G, pentru a permite navei amiral de la BMW, într-un viitor nu prea îndepărtat, să comunice cu drumul și alte vehicule prin tehnologia Car2x.

Noi ar trebui să fie inclusiv sistemele ADAS care ar trebui să cuprindă un cruise control adaptiv  și un sistem de menținere a benzii chiar mai precise și perfecționate decât cele actuale și capabile să depășească automat pe autostradă și să permită conducerea autonomă acolo unde este posibil, deocamdată doar pe unele autostrăzi din America de Nord și în curând din Germania.

Spre deosebire de versiunea cu motoare convenționale a noii generații Seria 7, versiunea cu propulsie electrică cunoscută ca i7 ar trebui să beneficieze de o nouă grilă frontală închisă cu profil iluminat, asemănătoare cu cea intâlnită deja pe conceptul XM prezentat la finalul anului trecut.

Debutul noii generații de Seria 7, este programat pentru data de 20 aprilie 2022 în jurul orei 12 și va fi transmis live chiar de la sediul central din Munchen al companiei BMW.

Foto: BMW

blank
Fotografie teaser cu noua generație BMW Seria 7
blank
Fotografie teaser cu noua generație BMW Seria 7
blank
Fotografie teaser cu cu noua generație BMW Seria 7
blank
Fotografie teaser cu cu noua generație BMW Seria 7
blank
Fotografie teaser de la interiorul noii generații BMW Seria 7
blank
Fotografie teaser de la interiorul noii generații BMW Seria 7
blank
Prototip BMW Seria 7 în timpul testelor
blank
Prototip BMW Seria 7 în timpul testelor
blank
Prototip BMW Seria 7 în timpul testelor

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?