Home Știri Noua generație Chevrolet Silverado a aterizat în format „Trailboss”

Noua generație Chevrolet Silverado a aterizat în format „Trailboss”

de Aurel Niculescu

Ford F-150, Chevrolet SIlverado și Ram 1500 nu se vând în Europa, dar totuși o nouă generație a oricăruia dintre aceste modele pickup merită din plin atenția noastră, a pasionaților auto de pe Bătrânul Continent.

Trebuie să o spunem încă de la început: Chevrolet nu a oferit detalii complete despre noua generație (a patra) a modelului pickup full-size Silverado 1500, prezentând în cadrul evenimentului „100 years of Chevy Trucks” (dedicat centenarului seriei) desfășurat pe Texas Motor Speedway doar noua versiune 2019 Silverado 1500 LT Trailboss. În schimb, debutul oficial în fața publicului din lumea întreagă va avea loc în ianuarie, în timpul „North American International Auto Show” din Detroit. Ce știm sigur este că noul Silverado sosește cu un design exterior actualizat – ce integrează atât elemente moderne, cât și detalii ce amintesc de gloriosul trecut, vechi de un secol.


Astfel, Chevrolet propune un stil modificat pentru grila radiatorului, cu un profil mai sculptat, precum și noi faruri LED, în timp ce în spate Silverado va beneficia de aportul unui parașoc cu difuzor integrat, ce încorporează și noile evacuări duble, cromate. Detaliile retro despre care vorbeam includ noua emblemă „vintage” în față, precum și literele „Chverolet” ștanțate direct pe ușa de acces la benă. Aceasta din urmă are inclusiv parte de o construcție nouă – cu utilizarea unor aliaje moderne ce vor îmbunătăți durabilitatea sa, făcând-o în același timp mai ușoară. De altfel, reducerea greutății este leitmotivul noii generații Silverado, Chevrolet dezvăluind momentan doar realizarea unor progrese majore la acest capitol – fără însă a oferi și date concrete.


Putem totuși vorbi un pic despre noul Silverado Trailboss, o versiune dedicat mai ales utilizării în teren accidentat, bazată pe seria de echipare LT – Chevrolet anunțând modelul Trailboss ca unul din cele opt disponibile în viitor pentru Silverado. Modelul 2019 va avea inclusiv parte de mai multe combinații motor/transmisie decât predecesorul, realizând în plus progrese majore la capitolele confort și tehnologie. Revenind la Trailboss, Chevrolet propune din start un model „rugged”, ce integrează elementele off-road de pe pachetul Z71 și le dublează cu o creștere a gărzii la sol cu 5 cm peste valoarea de bază. În plus, noua versiune poate fi ușor deosebită vizual datorită înlocuirii componentelor cromate cu unele din plastic negru sau a jantelor fumurii.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?