Home Știri Noua Kia Picanto – mai agresivă, mai tehnologizată și mai performantă

Noua Kia Picanto – mai agresivă, mai tehnologizată și mai performantă

de

Cea de-a treia generație Kia Picanto a fost dezvăluită în fotografiile oficiale și va putea fi văzută expusă în premieră la Salonul Auto de la Geneva, startul vânzărilor urmând să se dea în primăvara acestui an. Aspectul noii Picanto este rezultatul colaborării dintre studiourile de design Kia Frankfurt (Germania) și Namyang (Coreea de Sud). Scopul designerilor a fost să creeze o mașină de oraș inovatoare, cu un design fun și curajos. Am putea spune că le-a reușit cu prisosință, rezultatul fiind vizibil cu ochiul liber în imaginile alăturate!

De la modelul precedent, vândut peste 1,4 milioane de unități, au fost păstrate dimensiunile exterioare: exact aceeași lungime de 3595 mm, dar ampatamentul a crescut cu 15 mm.  Noul Picanto este disponibil în variante de 4 sau 5 locuri. Portbagajul măsoară 255 de litri.

Pe lângă designul agresiv, Kia mizează pe un grad destul de mare de customizare a exteriorului, cu 11 culori disponibile pentru vopsea, jante de până la 16 inch și chiar un pachet de eaccesorii de inspirație racing, denumit GT-Line, foarte asemănător cu cele oferite pe modelele din clasele superioare.

La interior, Kia anunță materiale și finisare de calitate superioară modelului anterior, dar și un grad mai mare de customizare prin pachetele de culori  Gloss Black, Brown, Blue, Red sau Lime. De asemenea, conform celor de la Kia, Rio oferă cea mai bună insonorizare din clasa sa, de doar 39 Db.

Gama de motorizări este alcătuită din trei propulsoare, toate pe benzină. La bază este oferit un motor de 1.0 litri, aspirat, de 67 CP. Urmează un 1,25 l, tot aspirat, de 84 CP și, marea noutate, 1.0 T-GDI, motorul turbo de 100 CP.

Nu avem detalii legate de transmisie, dar știm că pe display-ul de 7 inch de pe consola centrală rulează un computer de bord cu conexiuni Apple CarPlay și Android Auto.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.