Home Moto Noul Harley-Davidson Pan America – Invitație la aventură

Noul Harley-Davidson Pan America – Invitație la aventură

de

Noul model Pan America este propunerea Harley-Davidson pentru motocicliștii care văd orice drum (asfaltat sau nu) drept o aventură.

Acest model multifuncțional robust, puternic și avansat din punct de vedere tehnologic este proiectat de la bun început pentru a inspira încredere motocicliștilor și pentru a alimenta spiritul de aventură, caracteristică definitorie a mărcii americane.

Harley-Davidson și-a valorificat capabilitățile de proiectare și inginerie de ultimă generație pentru a crea modelele Pan America 1250 și Pan America 1250 Special, complet noi, fiecare concepute cu caracteristici premium, în ideea de performanță și tehnologie inovatoare.

Harley-Davidson Pan America

Încă de la începuturile sale, cu mai mult de un secol în urmă, când multe drumuri erau doar puțin mai mult decât trasee de pământ, Harley-Davidson a reprezentat aventura. Așadar, sunt foarte mândru să prezint Pan-America ca prima motociclietă touring, de aventură, proiectată și construită în America ”, a declarat Jochen Zeitz, CEO Harley-Davidson. “Modelele Pan America emană acel spirit de a merge oriunde, împărtășit astăzi de motocicliștii din SUA și din întreaga lume, care doresc să exploreze lumea cu motocicleta.” Același spirit de aventură este împărtășit de actorul și ambasadorul de marcă, Jason Momoa, care își unește forțele creative cu compania pentru a aduce pasiunea pentru aventuri a modelelor Pan America în lume.

Modelele Pan America 1250 și Pan America 1250 Special sunt propulsate de noul motor Revolution Max 1250 de 150 CP, un V-Twin cu cilindreea de 1.250 cc, răcit cu lichid, conceput pentru a oferi o plajă amplă de putere. Pentru a minimiza greutatea totală a motocicletei (Pan America 1250, 245 kg și Pan America 1250 Special, 258 kg), motorul Revolution Max este integrat în vehicul ca element central al șasiului.

Harley-Davidson Pan America

Modelele Pan America sunt echipate cu tehnologii concepute pentru a îmbunătăți experiența de pilotaj, inclusiv mai multe moduri de rulare controlate electronic, plus îmbunătățiri de siguranță în viraj. Această colecție largă de tehnologii este concepută pentru a se potrivi performanțelor motocicletei cu tracțiunea disponibilă în timpul accelerației, decelerării și frânării. Pan America 1250 Special este echipat cu suspensie semi-activă față și spate reglabilă electronic. Ca o inovație din industrie, Pan America este echipată cu Adaptive Ride Height (ARH), un nou sistem revoluționar de suspensie care trece automat între o poziție de oprire redusă și înălțimea optimă de deplasare atunci când motocicleta este în mișcare.

Harley-Davidson Pan America

Echipele de proiectare și inginerie de la Harley-Davidson au colaborat pe tot parcursul procesului de creare și rafinare a modelelor speciale Pan America 1250 și Pan America 1250 cu o viziune comună orientată către utilitate: funcția conduce la forma acestor modele Harley-Davidson. Funcția definește stilul, de la mânerele de prindere, la suporturile pentru bagaje integrate, până la un far orizontal configurat pentru a ilumina mai bine un traseu off-road. 

Harley-Davidson Pan America 1250

Șasiu optimizat

Ideea de performanță și minimizarea greutății a condus atât alegerea arhitecturii motocicletei, cât și a motorului, materialelor și optimizarea agresivă a designului componentelor, toate cu scopul de a obține un raport putere-greutate cât mai bun. 

Roțile din aliaj de aluminiu (19-inchi în față și 17-inchi în spate) sunt proiectate pentru a fi puternice, dar ușoare, destinate utilizării pe drumuri pavate și suprafețe nepavate, cum ar fi drumuri cu pietriș și, în general, drumuri neamenajate. Harley-Davidson și Michelin au proiectat în colaborare o anvelopă Scorcher Adventure pentru modelele Pan America pentru a satisface cerințele asociate călătoriilor de aventură. 

Frâne Brembo
Harley-Davidson și Brembo au colaborat la crearea unui nou sistem de frânare pentru modelele Pan America, conceput pentru a oferi mototciclistului o senzație și o performanță remarcabilă la frânare. Un nou etrier monobloc radial cu patru pistoane (30 mm) profită din plin de caracteristicile materialului pentru a crește rigiditatea, reducând în același timp greutatea totală. Rotoarele duble de frână din față au un diametru de 320 mm; rotorul unic de frână spate are un diametru de 280 mm. Un nou cilindru principal ușor de frână din față oferă un răspuns reglabil al pârghiei.

Harley-Davidson Pan America

Suspensie reglabilă
Modelul Pan America 1250 prezintă suspensii pasive din față și spate, care sunt complet reglabile pentru amortizarea preîncărcării și a compresiei/recuperării. Cursa față/spate a suspensiei este de 190 mm. 

Display cu ecran tactil
Toate funcțiile de instrumentare și infotainment sunt afișate pe un ecran tactil TFT înclinabil de 6,8 inchi. Capacul său din sticlă non-reflectorizantă face mai ușoară vizualizarea în majoritatea condițiilor de iluminare. Funcția cu ecran tactil este dezactivată atunci când motocicleta este în mișcare, dar motociclistul poate folosi comenzile manuale pentru a gestiona multe funcții ale afișajului ecranului, în timpul mersului. Navigarea este furnizată de aplicația gratuită Harley-Davidson pentru iOS sau Android.

Harley-Davidson Pan America 1250 Special

Modelul Pan America 1250 Special este o motocicletă premium de turism de aventură, echipată cu următoarele sisteme suplimentare:

Suspensii semi-active față și spate cu control al sarcinii 
Modelul Pan America 1250 Special este echipat cu suspensii semi-active reglabile electronic, față și spate. Folosind datele furnizate de senzorii de pe motocicletă, acest sistem de suspensie controlează automat amortizarea pentru a se potrivi condițiilor predominante și activității de pilotaj. Aceste componente de suspensie sunt furnizate de SHOWA, în timp ce software-ul de control a fost dezvoltat de Harley-Davidson. Sistemul de control al încărcării vehiculului detectează greutatea motociclistului, a pasagerului și a bagajelor pentru a selecta suspensia optimă.

Sistem de monitorizare a presiunii în anvelope (TPMS)
TPMS afișează presiunea curentă a anvelopelor față și spate pe display-ul color și afișează un indicator pentru a alerta motociclistul atunci când presiunea anvelopei este scăzută, iar presiunea trebuie verificată. 

Stand central
Suportul central susține motocicleta parcată în poziție verticală. Cu suportul central deschis, motocicleta parcată ocupă mai puțin spațiu decât ar fi sprijinită pe suportul lateral, un avantaj atunci când spațiul de garaj este strâns. Standul ridică, de asemenea, roata din spate de la sol pentru a facilita întreținerea și schimbarea anvelopelor, acasă sau pe teren.

Harley-Davidson Pan America

Scut din aluminiu
Acest scut de protecție robust este proiectat pentru a proteja carterul motorului la eventuale lovituri.

Mânerele încălzite și deflectoarele de vânt
Ambele oferă un plus de confort atunci când călătorești pe vreme rece. Mânerele încălzite au trei setări de temperatură, selectabile de la un buton.

Amortizor de direcție
Un amortizor de direcție îmbunătățește performanțele dinamice în timpul rularii în forță pe teren dificil.

Dealerii Harley-Davidson vor oferi o linie completă de accesorii pentru modelele Pan America 1250 și Pan America 1250 Special, inclusiv trei sisteme de bagaje durabile și echipament tehnic nou pentru bărbați și femei, dezvoltat în colaborare cu un respectat specialist european în îmbrăcăminte pentru motociclete, REV’IT!

Harley-Davidson Pan America

Modelele Pan America 1250 și Pan America 1250 Special vor ajunge la reprezentanțele Harley-Davidson în iunie 2021.

MY21 Pan America Photography
MY21 Pan America Riding Photography
MY21 Pan America Riding Photography
MY21 Pan America Photography
MY21 Pan America Riding Photography
MY21 Pan America Riding Photography
MY21 Pan America Riding Photography
MY21 Pan America Riding Photography
MY21 Pan America Riding Photography
MY21 Pan America Riding Photography
MY21 Pan America Riding Photography
MY21 Pan America Photography
MY21 Pan America Riding Photography

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.