Home Știri Noul Hyundai Tucson, informații oficiale

Noul Hyundai Tucson, informații oficiale

de

Hyundai a dezvăluit primele imagini oficiale ale noului Tucson, înaintea debutului oficial care va avea loc în cadrul Salonului auto de la Geneva. Modelul prezintă un exterior elegant, subliniat de proporții dinamice și dispune de dotări avansate pentru siguranță și confort.

Hyundai-Tucson-Exterior_1

Din punct de vedere estetic, noul Hyundai Tucson preia cu încredere și convingere detaliile de design ale fratelui mai mare Santa Fe. „Designul noului Tucson este caracterizat de suprafețe fluide și proporții îndrăznețe. În plus, grila hexagonală distinctivă, de mari dimensiuni, subliniază apartenența modelului la familia Hyundai“, a punctat Peter Schreyer, președinte și responsabil cu designul la Hyundai Motor Group.

Construit pe o platformă nouă, modelul beneficiază de dimensiuni interioare generoase și dispune de materialele de calitate, care creează o atmosferă confortabilă și primitoare la bord, conform declarațiilor oficialilor. În plus, spațiul destinat bagajelor beneficiază de o creștere notabilă, ajungând la 513 litri cu bancheta spate în poziție verticală.

Hyundai-Tucson-Exterior_2

Printre dotările oferite de noul Hyundai Tucson se numără scaunele din față încălzite și ventilate, cu un șezut mai lung pentru un suport îmbunătățit. De asemenea, noul model dispune de portbagaj cu deschidere automată (în momentul în care detectează apropierea cheii de acces) și sistem inteligent de asistență la parcare cu funcție de detectare a spațiului disponibil pentru parcare. Noul sistem de navigație este de trei ori mai rapid în comparație cu cel al generației anterioare, fiind însoțit de un abonament gratuit pentru 7 ani la serviciile TomTom LIVE.

Noua generație include dotări moderne în materie de siguranță, precum sistemul de frânare automată de urgență, care acționează automat frâna în momentul în care detectează apropierea periculoasă a unei persoane sau a unui vehicul din față. În plus, sistemul de asistență la menținerea benzii de rulare corectează proactiv poziția volanului pentru a menține vehiculul pe mijlocul benzii sale de rulare, în timp ce sistemul de avertizare pentru traficul din spate utilizează un senzor cu acțiune la 180 de grade, atenționându-l pe conducătorul auto de apropierea vehiculelor din spate. 

Hyundai-Tucson-Interior_1

Gama de motorizări include două unități pe benzină: 135 CP (1,6 litri GDI) și 176 CP (1,6 litri T-GDI) și trei propulsoare diesel: 115 CP (1,7 litri), 136 CP (2,0 litri) si 184 CP (2,0 litri). Noul motor turbo 1,6 litri T-GDI 176 CP este asociat unei transmisii cu dublu ambreiaj și șapte trepte (7DCT) sau unei cutii manuale cu șase rapoarte. Toate motorizările au fost îmbunătățite pentru a oferi putere sporită și consumuri de combustibil reduse, adaptându-se normelor antipoluare Euro 6.

Noul Tucson va fi prezentat în premieră mondială în cadrul Salonului auto de la Geneva 2015, urmând să fie comercializat în Europa din a doua jumătate a anului.

Hyundai-Tucson-Exterior_3

Articole similare