Home Știri Noul Mercedes C-Class, imagini și informații oficiale

Noul Mercedes C-Class, imagini și informații oficiale

de

Noul Mercedes C-Class a fost prezentat în mod oficial cu o lună înaintea lansării propriu-zise. Aceasta va avea loc la Detroit, în ianuarie.

Noul Mercedes C-Class_1

Noul Mercedes C-Class

 Actuala generație, ce urmează să fie înlocuită în ianuarie, a fost comercializată în 2,4 milioane de unități. Noul Mercedes C-Class poate fi considerat însă o ruptură aproape completă de trecut, cel puțin la nivel stilistic.

Mercedes CLA Shooting Brake, imagini-spion

Modelul de clasă medie este, din punct de vedere vizual, un “baby” S-Class. Cu o lungime de 4,686 m, noul Mercedes C-Class este cu 95 mm mai lung decât mașina pe careo înlocuiește. Cu toate acestea, noua generație cântărește cu 100 de kg mai puțin în medie decât fosta. Acest lucru se datorează în special utilizării aluminiului în proporție de până la 50% în construcția mașinii, față de doar 10% până acum.

Mercedes spune că și consumul de carburant a scăzut cu până la 20% și pronite că masa redusă se traduce printr-o dinamică îmbunătățită. Suspensiile au acum patru puncte de prindere în față și cinci în spate. Vor fi disponibile trei tipuri de suspensie, cu diferite grade de confort. Ca opțiune apare, în premieră, suspensia pneumatică.

Motorizări pentru noul Mercedes C-Class

În momentul lansării, vor fi disponibile trei motorizări. Versiunea C180 va avea sub capotă un motor de 1,6 l pe benzină (156 CP), iar C200 un propulsor de 1,9 l tot pe benzină (184 CP). Pentru început, va exista un singur diesel, C220 BlueTec, cu cilindree de 2143 cmc și 170 CP. Mai multe motorizări vor fi adăugate pe parcurs, cum ar fi un nou diesel de 1,6 l (115 și 136 CP) și versiuni mai puternice ale motorului de 2,1 l.

Mercedes GLA este disponibil în România

Pentru prima oară, noul Mercedes C-Class va avea și propulsie hibridă. C300 BlueTec Hybrid va combina un motor pe motorină și unul electric pentru a obține un consum mediu de doar 3,9 l/100 km.

Sisteme de asistență și interior

Modelul clasă medie va primi o serie de sisteme de asistență de ultimă generație. Acesta inclus BAS Plus Brake Assist, un asistent avansat pentru păstrarea benzii, sistem care recunoaște semnele de circulație și faruri cu fază lungă automată.

Motoarele cu șase cilindri în linie revin în gama Mercedes

La interior, calitatea materialelor a fost îmbunătățită, iar designul consolei centrale amintește, datorită celor cinci guri de ventilație, de A-Class și CLA. Sistemul de infotainment are un ecran de 7 inchi standard și 8,4 inchi opțional.

Pe tunelul median poate fi amplasat un sistem de control cu touchpad pentru sistemul multimedia. Acesta va recunoaște inclusiv o serie de gesturi, asemenea unui smartphone. Scaunul pasagerului din dreapta poate fi dotat cu un senzor ce detectează dacă un scaun pentru copil a fost montat și deactivează airbag-ul frontal.

Prețurile pentru România au fost deja anunțate. Astfel, noul C180 costă 34.100 de euro, C200 are un preț de 37.076 euro, iar C220 BlueTec 39.060 euro.

Articole similare

Comentarii închise.