Home Modele noi Noul Nissan Qashqai E-Power în versiune hibridă de 190 CP

Noul Nissan Qashqai E-Power în versiune hibridă de 190 CP

de George Grosu

Nissan oferă începând din această vară, o nouă versiune hibridă pentru modelul SUV compact Qashqai și care a fost anunțată încă de la debutul actualei generații petrecut în urmă cu un an.

Când a fost dezvăluit în premieră în februarie anul trecut, noul Nissan Qashqai a fost lansat pe piața europeană fără motor diesel, ci doar cu o singură unitate turbo pe benzină în două versiuni de putere. Un nou tip de grup motopropulsor hibrid a fost anunțat de conducerea japoneză încă de la debutul acestei generații (a treia) iar un prototip care testa această nouă tehnologie a fost susrprins anul trecut în luna noiembrie. Acum a sosit momentul ca cei de la Nissan să ofere mai multe detalii despre noul Qashqai E-Power înainte de lansarea pe piața din Europa în această vară.

Qashqai E-Power este primul model Nissan pentru piața europeană care a primit noul motor electrificat. Din punct de vedere tehnic, modelul este unul hibrid ca oricare altul de pe piață și se bazează în mare parte pe sistemul de propulsie E-Power al modelului Note care a fost cel mai bine vândut model de pe piața japoneză. Cu toate acestea, SUV-ul compact Qasqai dispune de un motor turbo pe benzină cu 3 cilindri și care are în acest caz o capacitate de 1,5 litri și nu de 1,2 litri ca în cazul hatchback-ului compact Note. Motorul convențional acționează ca un generator și furnizează energie stocată într-un pachet de baterii de mare putere. Însă, cei 156 CP (115 KW) dezvoltați de motor nu sunt transferați direct trenului de rulare.

În schimb, energia electrică furnizată de unitatea turbo pe benzină alimentează un motor electric care dezvoltă 190 CP (140 KW). Motorul electric are dimensiunile și puterea similare cu cele ale motoarelor electrice utilizate de celelate modele din gama actuală a producătorului auto nipon. Electricitatea generată de motorul conventional, poate fi transmisă printr-un invertor către acumulatorul, motorul electric sau ambele, în funcție de modul de conducere, explică cei de la Nissan.

În teorie, această configurație ar trebui să permită motorului cu ardere internă să funcționeze la intervalul optim de turații și la cel mai bun raport de compresie, ceea ce duce la creșterea eficienței și la emisii de CO2 mai scăzute. În plus, senzația pe care o veți avea de la volan ar trebui să fie foarte asemănătoare, dacă nu egală, cu cea a conducerii unei mașini complet electrice, deoarece roțile sunt întotdeauna atrenate de motorul electric. Mai simplu spus, așteptați-vă la o livrare instantanee a cuplului combinată cu sunetele motorului de la unitatea cu 3 cilindri de 1,5 litri.

De fapt, Nissan a dezvoltat un sistem special numit Linear Tune care ar trebui să facă experiența în timpul conducerii noului Qashqai E-Power mai tradițională și mai conectată. Această caracteristică monitorizează motorul pe benzină și crește progresiv regimul de turație pentru a satisface cerințele de energie ale motorului electric. Cu Linear Tune, producătorul auto va încerca să elimine acel sentiment de întârziere în livrarea cuplului motor asociat de obicei cu automobilele cu propulsie hibridă sau echipate cu o transmisie CVT cu variații continue ale rapoartelor, unde creșterea bruscă a turației motorului nu vine întotdeauna cu o creștere proporțională a vitezei.

În schimb, conducerea Nissan nu a oferit detalii cu privire la performanțe sau la autonomia electrică. Noul Qashqai E-Power poate fi dotat și cu sistemul e-Pedal, care permite accelerarea, decelerarea și frânarea cu o singură pedală. Noul Nissan Qashqai E-Power va fi disponibil numai pe piața din Europa, iar vânzările vor debuta în vara acestui an.

Nissan Qashqai E-Power în versiune hibridă de 190 CP
Nissan Qashqai E-Power
Nissan Qashqai E-Power
Nissan Qashqai E-Power
Nissan Qashqai E-Power
Nissan Qashqai E-Power
Nissan Qashqai E-Power

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.