Home Știri Noul Nissan Qashqai: imagini și informații oficiale

Noul Nissan Qashqai: imagini și informații oficiale

de

Nissan Qashqai ajunge la cea de-a doua generație. Japonezii au prezentat ieri modelul ce urmează să intre în producția de serie din 2014.

Noul Nissan Qashqai: imagini și informații oficiale

Noul Nissan Qashqai: imagini și informații oficiale

În ultima săptămână, Nissan a prezentat rând pe rând câteva imagini teaser pentru noul Qashqai. Acum a venit și momentul prezentării oficiale a mașinii, japonezii oferind o serie de detalii legate de cel mai vândut crossover al mărcii.

Nissan prezintă noul X-Trail, fratele mai mare al lui Qashqai

Noul Qashqai este cu 49 mm mai lung decât actualul model, iar înălţimea şi lăţimea au fost redimensionate, maşina dobândind o alură mai dinamică. Tehnologia Safety Shield include acum şi Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Support şi Traffic Sign Recognition alături de alte câteva sisteme de asistenţă. Spre exemplu, Intelligent Park Assist (Asistenţă Inteligentă la Parcare) ar trebui, cel puțin în teorie, să elimine stresul manevrelor de parcare.

Primele imagini cu succesorul lui Nissan Almera

Gama de motorizări cuprinde două versiuni diesel, de 1,5 și 1,6 l, preluate de la Renault. Acestea dezvoltă 110, respectiv 130 CP. Există și două motorizări pe benzină. Cea mai mică, de 1,2 l, este aceeași ca și pe Dacia Duster, însă oferă, în cazul lui Nissan Qashqai, doar 115 CP, în timp ce vârful gamei este un motor pe benzină, de 1,6 l, ce oferă 150 CP.

Alianța Renault-Nissan cooperează cu Mitsubishi pentru o mașină electrică

Deşi variantele cu tracţiune faţă vor constitui cifra dominantă a vânzărilor pe majoritatea pieţelor, vor fi disponibile şi versiuni cu tracţiune integrală ALL-MODE 4×4-i oferite în versiunea cu transmisie manuală în şase trepte sau cu o nouă cutie automată Xtronic. Aceasta este oferită pentru motorul 1.6 dCi.

Habitaclu și platformă

La interior s-au adus îmbunătăţiri sensibile la nivelul calităţii materialelor şi a designului, în ideea de a apropia Nissan Qashqai de segmentul premium. Oferind spaţiu mai mare pentru ocupanţi şi un volum crescut al portbagajului ajutat de un sistem modulabil pentru podeaua portbagajului, noul Qashqai dispune chiar şi de spaţiu de stocare a poliţei portbagajului când aceasta nu este utilizată. Portbagajul are un volum de 430 de litri, cu 20 mai mare decât al actualei generaţii.

Noul Nissan Qashqai va fi primul model comercializat bazat pe noua platformă CMF (Common Module Family) produsă de alianţa Renault-Nissan. Datorită acestei platforme, costurile de producție au scăzut cu 30%.  Modelul este conceput special pentru Europa, fiind construit, la fel ca și cel pe care îl înlocuiește, în uzina din Sunderland, Marea Britanie

Gama de motorizări

                              DIESEL BENZINĂ
 1.5 dCi   1.6 dCi 1.2 DIGT 1.6 DIG-T
Putere (CP) 110 130 115 150
Cuplu motor (Nm) 260        Nc. 190 240
Consum mediu (l/100 km) 3.8 4.4 5.6 5.6

Articole similare

Comentarii închise.