Home Auto util Numere auto interzise. Ce combinații de litere nu sunt acceptate?

Numere auto interzise. Ce combinații de litere nu sunt acceptate?

de

Există o listă cu numere auto interzise alcătuită de Serviciul de Înmatriculări. Acestea sunt combinații de litere cu semnificații speciale.

Numere auto interzise

Numere auto interzise

Lista cu numere auto interzise alcătuită de Serviciul de Înmatriculări are câteva reguli precise. Sunt interzise combinații precum COY, CUR, PUL sau MUE, dar și unele acronime ale unor instituții. Astfel, pe lista cu numere auto interzise trebuie adăugate și combinațiile de litere POL (poliție), DEP (Camera Deputaților), SNT (Senat), SRI, GUV.

Cât costă cele mai frecvente amenzi?

Una dintre regulile ciudate este că nu puteți opta pentru litere COW, dar BOU este permis. La fel, JOS este interzis, dar SUS este permis. La fel, deși este interzis CUR, sunt permise ASS, XXX sau SEX. Lista cu numere auto interzise conține și combinațiile III sau OOO, pentru că ele pot fi confundate cu cifre, ceea ce le face mai greu de citit. Nu există interdicții însă la combinații de litere care alcătuiesc acronimele unor partide sau alianțe politice, așa că veți putea întâlni pe stradă numere care conțin PSD, PNL, PDL sau USL.

Viteza maximă în localități s-ar putea mări

În total, există peste 1500 de combinații pe care Serviciul de Înmatriculări refuză să le elibereze publicului. Șoferii se pot orienta, însă, fără restricții către numere care sugestive care folosesc combinații de cifre și litere precum B-314-ZDA. O mașină cu acest număr chiar circulă prin București.

Foto: B. Wylezich – Fotolia.com

Articole similare

Comentarii închise.