Home MagazinReportaje iF Design Award 2017 – BMW Group obţine zece trofee

iF Design Award 2017 – BMW Group obţine zece trofee

de

Cinci modele ale mărcilor BMW Group au primit distincţii în cadrul renumitului “iF Design Award 2017”: un juriu de specialitate a distins MINI VISION NEXT 100, ROLLS-ROYCE VISION NEXT 100, BMW Motorrad VISION NEXT 100, precum şi BMW Concept X2 în categoria “Mobilitate / Concept profesional” pentru designul lor inovator şi tehnologiile orientate spre viitor. Râvnita distincţie “iF Gold Award 2017” a revenit BMW Seria 5 Sedan în categoria “Automobile / Produs”. Prin acest premiu, juriul a apreciat odată în plus munca remarcabilă a designerilor BMW.

Cinci “iF Awards 2017” au revenit echipei Designworks – o subsidiară a BMW Group pentru produse în domeniul mobilităţii, lifestyle, interacţiune cu utilizatorul şi sport. Juriul a apreciat pantoful sport lifestyle Puma X-CAT şi Revlon Pro, o serie de pensule de makeup ergonomice, precum şi excavatorul cu şenile 1050K, care a fost conceput în colaborare cu John Deere. Mai mult, scaunul cu rotile pentru curse BMW, care a fost conceput ca scaun de competiţie pentru Jocurile Paralimpice, şi conceptul BMW Vision Ride Helmet, un concept de cască moto cu Head-Up Display, au fost şi ele recompensate cu iF Award.

Distincţiile au fost acordate în cadru festiv la iF Design Awards Night 2017, eveniment ce a avut loc, pentru a şasea oară, la BMW Welt din München. De mai multe decenii, “iF Design Award” este recunoscut ca unul dintre cele mai semnificative premii de design din lume şi este cunoscut ca o confirmare a calităţii pentru excelenţă în design. Pe lângă aspectul exterior şi forma produsului, criteriile de acordare a renumitului premiu, ce este oferit anual cu începere din 1953, includ şi nivelul de inovaţie, ergonomia, funcţionalitatea şi aspectele de mediu.

Medalia de aur pentru BMW Seria 5 Sedan
Juriul compus din 58 de specialişti de renume internaţional în design au decis ca “iF Gold Award 2017”, cea mai înaltă distincţie acordată de renumitul “International Forum Design”, trebuie să revină, în categoria “Automobile / Produs”, modelului BMW Seria 5 Sedan pentru conceptul său inovator şi designul elegant şi dinamic. În aprecierea lor, juraţii au accentuat precizia clară a designului sportiv, posibilitatea de identificare, referitor la brand, a interiorului şi exteriorului, precum şi echilibrul dintre caracterul emoţional şi prezenţa vizuală.

Patru creaţii BMW Group au primit câte un “iF Award 2017” în categoria “Mobilitate / Concept profesional”:

Mobilitate personalizată: MINI VISION NEXT 100
MINI este privit ca un partener mobilitate ideal şi flexibil pentru oraşele mari. Digitalizarea şi interconectarea schimbă din ce în ce mai mult modul în care călătorim în fiecare zi, cea mai rapidă şi vizibilă schimbare având loc în mediul urban. Prin MINI VISION NEXT 100, MINI răspunde numeroaselor probleme majore referitoare la mobilitatea urbană. Oraşele viitorului vor mai avea suficient spaţiu pentru o formă emoţională şi individuală de mobilitate? Ce va deveni ideea fundamentală a MINI, utilizarea inteligentă a spaţiului? Ce soluţii va oferi MINI într-o lume care în viitor va devenit din ce în ce mai digitalizată şi interconectată? Inovatoarea idee de bază a MINI VISION NEXT 100 este de a crea o formă prietenoasă cu resursele de mobilitate individuală. Sloganul “Fiecare MINI este MINI-ul meu” face referire la o interpretare inovatoare a conceptului de “car sharing”. MINI al viitorului este uşor disponibil în orice moment, îşi preia conducătorul în mod complet autonom din locaţia dorită şi se adaptează la stilul de viaţă personal al acestuia.

Mobilitate de lux a viitorului: ROLLS-ROYCE VISION NEXT 100
Rolls-Royce VISION NEXT 100 este primul “Vision Vehicle” din istoria mărcii şi defineşte viitorul mobilităţii de lux. Rolls-Royce VISION NEXT 100 prezintă o experienţă Rolls-Royce complet personală şi fără efort şi furnizează o introspecţie complet autentică în cerinţele şi dorinţele cunoscătorului bogat al viitorului. Rolls-Royce propune o viziune personalizată, fără compromisuri, complet autonomă şi cu caroserie individualizată, produsă manufacturier din cele mai avansate materiale şi propulsată de un tren de rulare cu emisii zero. Clienţii sunt înconjuraţi de un “mare sanctuar” futurist, dar realizat manual, ghidaţi de “Voice of Eleanor”, care este conectată digital la fiecare aspect al vieţilor lor, activând ca un asistent şi şofer virtual. Rolls-Royce VISION NEXT 100. O viziune asupra viitorului de lux.

Design conectat: BMW Motorrad VISION NEXT 100
BMW Motorrad VISION NEXT 100 utilizează posibilităţile disponibile în lumea digitală pentru a duce experienţa pilotajului analog al unei motociclete la un nou nivel, în timp ce păstrează conexiunea cu istoria sa. Accentul rămâne pe experienţa libertăţii. Rezultatul este conectarea inteligentă a pilotului, motocicletei şi mediului. BMW Motorrad VISION NEXT 100 este un omagiu adus experienţei supreme a condusului. Fără cască sau echipament de protecţie, pilotul percepe forţele centrifuge, acceleraţia, vântul şi natura.

Noutate în segmentul compact: BMW Concept X2
Prin BMW Concept X2, marca premium din München a combinat, cu succes, conceptul de coupé cu caroseria modelelor X, dezvoltând o noutate în segmentul compact. Caracterul unic al BMW Concept X2 este deja reflectat în proporţiile sale. În timp ce roţile mari şi designul caracteristic în două volume subliniază caracterul funcţional al unui model X, caroseria automobilului are un aspect plan şi sportiv, silueta lui părând semnificativ mai simplificată.

BMW Group Event Forum
Cu aproximativ spaţii de eveniment utilizabile individual sau în combinaţie, BMW Group Event Forum oferă un spectru larg de posibilităţi pentru găzduirea diferitelor tipuri de evenimente. Peste 500 de evenimente sunt organizate şi găzduite anual la BMW Welt şi Muzeul BMW. Anul trecut, marca s-a reîntors la origini în clădirea istorică ce găzduieşte noua colecţie BMW Group Classic: Fosta locaţie de producţie pentru motoarele de avioane BMW are trei spaţii pentru ateliere, fiecare cu o capacitate de până la 30 de persoane şi o fostă hală de producţie a motoarelor de avion cu spaţiu de până la 400 de persoane. Cea mai mare dintre cele trei locaţii este BMW Welt, cu arhitectura sa futuristă şi unică. Organizatorii oferă concepte spaţiale flexibile şi inovatoare într-o multitudine de zone interioare şi exterioare. Dotările tehnice şi serviciul de eveniment profesionist creează un cadru unic pentru experienţe de client memorabile.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.