Home Știri Oficial: Jeep Avenger 4xe: Tracțiune integrală, jumătate electrică

Oficial: Jeep Avenger 4xe: Tracțiune integrală, jumătate electrică

de Dan Damian
Jeep Avenger 4xe Schetch

Jeep a prezentat noul Jeep Avenger 4xe, singura versiune cu tracțiune integrală a acestui model, care utilizează un motor electric pe puntea spate.

Jeep Avenger a fost, la momentul debutului său, singurul model Jeep care nu era disponibil cu tracțiune integrală. Dar se pare că Jeep nu vrea astfel de modele în portofoliu, De altfel, încă de la Salonul Auto de la Paris, din 2022, Jeep a prezentat conceptul unui Avenger 4×4, cu pneuri A/T și protecții pentru marginea inferioară a caroseriei. Acum, acest proiect s-a concretizat în versiunea Jeep Avenger 4xe.

Noua versiune nu se bazează pe sistemul de propulsie electrică a lui Jeep Avenger, ci pe motorizarea termică. Mașina cuplează motorul termic de 136 CP (100 kW) cu două motoare electrice de 21 kW fiecare, capabile să pună în mișcare ambele punți. Datorită tehnologiei ”power looping”, noul Jeep Avenger 4xe garantează tracțiunea integrală indiferent de starea de încărcare a bateriei, bazându-se pe un buffer păstrat exact pentru situațiile în care este nevoie și de tracțiunea punții spate. Practic, puntea față este antrenată de motorul de 136 CP (mild-hybrid), iar cea spate devine motoare doar la nevoie, antrenată fiind exclusiv electric. Datorită sistemului mild-hybrid cu 48V, Jeep Avenger 4xe poate rula, pe distanțe mai mari decât cele accesibile unui mild-hybrid obișnuit și doar la viteze reduse, în mod pur electric. Cutia de viteze este una cu dublu ambreiaj e-DSC, cu 6 trepte.

Noul sistem Mild Hybrid de 48V al modelului Avenger permite conducerea în modul complet electric la viteze reduse, datorită combinației dintre transmisia automată cu dublu ambreiaj e-DCS6 cu 6 trepte și motorul electric integrat. Până la introducerea unei game strict electrice în Europa, Jeep se bazează exact pe tipul de tehnologie prezent pe noul Jeep Avenger 4xe pentru a oferi tracțiune integrală pe toate modelele sale.

Noua versiunea alui Avenger va putea fi comandată de la sfârșitul acestui an.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.