Home Modele noi Oficial: Kia EV3, cu autonomie de maxim 600 km

Oficial: Kia EV3, cu autonomie de maxim 600 km

de Dan Damian
Kia EV3

Kia a prezentat cel mai mic EV al său de până acum. Kia EV3 vine cu un singur motor, două opțiuni de baterie și autonomie maximă de 600 km.

Modelul coreean era anunțat de ceva timp, dar acum Kia a prezentat detaliile EV-ului său de bază. Unul care merge tot pe linia de design “Opposites United”, dar cu o abordare mai minimalistă. Partea frontală se prezintă cu o linie specifică a cărei imagine este dominată de liniile de LED-uri orizontale și verticale, care încadrează farurile tot verticale, pe fond negru. Acesta este o nouă interpretare a designului Tiger Face, adoptat de Kia cu mai mult timp în urmă. Grilă superioară nu există, iar cea inferioară, destul de mare, face legătura cu conturul negru al pasajelor roților și pragurile. Pe laterale se observă imediat că mânerele portierelor față sunt tip pop-up, iar cele din spate sunt ascunse în montant.

Kia EV3

Și spatele este desenat cu linii puternice, fără rotunjimi, iar stopurile au trei ramificații: lateral (dar fără să fie unite), în jos și sus, pe montant. Kia EV3 are 4,3 metri lungime, 1,85 metri lățime, iar înălțimea este de 1,56 metri. Ampatamentul măsoară 2,68 metri. Portbagajul are volumul de 460 litri (1.250 litri cu bancheta rabatată) și, cu toate că are tracțiune față, EV3 oferă și un frunk de 25 litri.

Nouă culori sunt disponibile pentru caroserie, dintre care două noi: Aventurine Green și Terracotta.

Kia EV3

La interior a fost adoptată tot ideea de minimalism, cu o planșă de bord pe trei nivele, aeratoarele fiind disimulate orizontal în partea inferioară. Principalul punct de atracție este display-ul mare, de aproape 30 inchi, care, de fapt, integrează trei display-uri: tabloul de bord de 12,3 inchi, display-ul sistemului multimedia tot de 12,3 inchi, iar între ele este display-ul de 5 inchi cu comenzile (touch) climatizării. Există și un Head-up Display de 12 inchi pentru nivelul superior de echipare. În plus, EV3 este primul model electric Kia care utilizează asistent vocal cu inteligență artificială (a debutat inițial pe compacta K4). La momentul lansării, folosind magazinul digital Kia Connect Store, clienții vor putea personaliza tabloul de bord și display-ul central cu teme (culori, animații) din NBA.

Kia EV3

 

Un motor, două baterii

Kia EV3 este construită pe platforma E-GMP, are tracțiune față și un singur motor de 150 kW (204 CP) cuplul maxim fiind de 283 Nm. În combinație cu acest motor, Kia propune două versiune de baterii. Cea de bază are 58,3 kWh, dar în acest caz Kia nu a precizat încă autonomia WLTP, ci ne spune doar că puterea maximă de încărcare este de 102 Kw. Versiunea EV3 Long Range are o baterie de 81,4 kWh, care poate asigura autonomie oficială de 600 km și se încarcă la maxim 128 kW. Ambele versiuni ar trebui să ajungă de la 10 – 80% în aproximativ 30 de minute, la puterea maximă de încărcare.

Indiferent de capacitatea bateriei, Kia EV3 accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,5 secunde, iar viteza maximă este la 170 km/h.

EV3 va fi introdusă inițial pe piața din Coreea de Sud, în luna iulie,  iar în Europa va fi lansată în a doua jumătate a acestui an.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.