Home Știri Opel Adam Rocks, pregătit de drumeții

Opel Adam Rocks, pregătit de drumeții

de

Expus sub formă de concept la Salonul auto de la Geneva 2013, Opel Adam Rocks a făcut tranziția la model de serie. Debutul, în ediția din acest an a aceluiași eveniment.

Opel Adam Rocks

Modern, dur, robust şi original, Opel Adam Rocks își propune să combine bucuria conducerii sub cerul liber cu plăcerea de a fi la bordul unui mini-crossover amator de aventură. Totuși, în ciuda aspectului destul de competent, garda la sol nu este prea generoasă, iar tracțiune se realizează doar prin intermediul roților față. De fapt, și această versiune Adam rămâne o mașină înclinată puternic spre life-style, accesorile off-road fiind doar o altă față a personalității sale, pe lânge cele deja cunoscute: Jam, Glam și Slam.

Opel Adam 1.4 Turbo SIDI, imagini-spion

Prevăzut standard cu un acoperiş textil Swing Top retractabil, cu acţionare electrică, armături de protecţie specifice ale caroseriei şi o gardă la sol mai ridicată cu 15 mm, Adam Rocks deschide o nouă nişă pe piaţa auto: este primul crossover urban cu trei uşi şi dimensiuni mici, cu o lungime mai mică de 4 metri. Pentru a da o notă mai individuală habitaclului, proiectanţii Opel au dezvoltat noi elemente de design, decorative şi tapiţerii ale scaunelor întâlnite exclusiv la modelul Adam Rocks. Pe lângă numeroasele inovaţii care sporesc nivelul de confort şi siguranţă din dotarea gamei Adam – precum sistemul de asistare la parcare care parchează autovehiculul automat, fără ca şoferul să fie nevoit să manevreze volanul – această versiune este echipată cu noua generaţie a sistemului infotainment IntelliLink dezvoltat de Opel. Acesta permite integrarea perfectă în autovehicul a smartphoneurilor cu Android şi Apple iOS.

Defecțiuni frecvente la Opel Astra. Raport DEKRA

Opel Adam Rocks va fi echipat cu noul motor turbo 1.0 Ecotec cu 3 cilindri şi injecţie directă, ce dezvoltă 115 CP și un cuplu maxim de 166 Nm. Acesta, împreună cu nouă cutie de viteză manuală cu șase trepte, asigură un consum mediu de combustibil de numai 4,3 l/100 km. Complementat, oferta include și versiunea de 90 CP a aceluiași motor, precum și alte trei propulsoare alimentate cu benzină, cu patru cilindri și aspirate: 1,2 l – 70 CP, 1,4 l – 87 CP și 1,4 l – 100 CP.

Unele părţi ale trenului de rulare au fost modificate sau adaptate – inclusiv amortizoarele, arcurile, geometria suspensiei spate şi sistemul de direcţie. Postura mai ridicată şi mai lată este susținută și de o gamă de jante din aliaj de 17 inchi (standard) sau opţionale de 18 inchi. Acestea pot fi personalizate suplimentar cu noile cleme cu design „Wild” şi culori diferite, speciale pentru modelul Rocks.

Test: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi

După prezentarea sa în premieră la Salonul Auto de la Geneva, Opel Adam Rocks va fi pus în vânzare la începutul verii, când se va comunica și prețul. Producţia va începe în luna august la fabrica din Eisenach, Germania.

Articole similare

Comentarii închise.