Home Știri Opel Insignia, momentul faceliftului

Opel Insignia, momentul faceliftului

de

Din această toamnă, reprezentantul Opel din gama medie, Opel Insignia, se prezintă în fața publicului cu motoare și tehnologii noi.

Opel Insignia

Fără a se îndepărta mult de stilul actual, foarte apreciat de clienți, Opel Insignia propune detalii mai îndrăznețe care aduc un plus de dinamism și eleganță. Grila radiatorului este mai proeminentă, farurile au un aspect mai elaborat și proiectoarele au devenit rotunde. Diferențele sunt ceva mai evidente la partea din spate, unde stopurile cu un design nou au adoptat tehnologia LED pentru toate versiunile, iar bagheta cromată care le unește a căpătat dimensiuni mult mai mari. De fapt, principala noutate estetică cu care se prezintă versiunea cu facelift pare că se bazează pe adoptarea mai multor elemente cromate.

Deși la exterior nu există diferențe majore, interiorul este amplu revizuit. În primul rând, consola centrală are mai puține butoane și o ergonomie îmbunătățită, a apărut un ecran tactil cu diagonala de 8 inchi, precum și un touchpad ce poate recunoaște literele scrise prin atingere. De asemenea, sistemul de navigație are funcții suplimentare, iar comenzile de pe volan au fost regândite.

Opel închide fabrica de la Bochum

Noutăți importante, avem și la capitolul motorizare. Printre acestea se numără propulsoarele 1.6 SIDI și 2.0 SIDI ce dezvoltă 170 CP și 260 Nm, respectiv 250 CP și 400 Nm. Ambele dispun de injecție directă de benzină, au sistem stop/start și pot fi cuplate, opțional, la noi transmisii automate  cu șase trepte. Motorul 2.0 SIDI este disponibil și în combinație cu un sistem de tracțiune integrală.

Dieselul de 2,0 litri a fost optimizat și va fi oferit în două versiuni, de 120 sau 140 CP. Ambele au emisii de CO2 de doar 99 g/km pentru versiunile de caroserie sedan și de 104 pentru break (Sports Tourer). În concordanță, consumul de combustibil anunțat este de 3,7 sau 3,9 l/100 km.

GM anunță investiții de 4 miliarde de euro în marca Opel

Nici trenul de rulare nu a scăpat nemodificat, îmbunătățirea anumitor componente mecanice și noile setări vizând un confort superior și o dinamică mai pronunțată.

Articole similare

Comentarii închise.