Home Știri Seat León Verde, un concept hibrid plug-in

Seat León Verde, un concept hibrid plug-in

de

Deși se laudă cu un consum de doar 1,6 l/100 km, hibridul iberic Seat León Verde nu renunță la sportivitatea specifică mărcii și propune 170 CP.

Seat Leon Verde

Finanțat parțial de guvernul spaniol, proiectul  Cenit Verde, în valoare de 34 milioane de euro, a reunit toate inovațiile adunate în cei 4 ani de cercetare sub capota conceptului Seat León Verde. Acesta dispune de un propulsor TSI de 122 CP și un motor electric de 102 CP, iar puterea totală furnizată ajunge la 170 CP.

Bateriile litiu-ion de 8,8 kWh pot asigura o deplasare exclusiv electrică pe 50 km, în timp ce autonomia totală, care se bazează și pe rezervorul cu combustibil fosil, depășește 800 km.

Conform informațiilor oficiale, Seat León Verde se mulțumește cu doar 1,6 l/100 km și are emisii de CO2 de 36 g/km.

Hibridul poate fi alimentat de la o priză casnică obișnuită și dispune de un sistem inteligent de management al încărcării, ce urmărește scăderea costurilor de încărcare a bateriilor prin evitarea perioadelor în care rețeaua electrică este foarte solicitată și costul energiei are valori maxime.

De asemenea, funcția Driving Cycle Predictor analizează în permanență stilul de condus al șoferului, rutina deplasărilor și caracteristicile traficului pentru a îmbunătăți autonomia electrică și consumul de combustibil.

O aplicație destinată telefoanelor mobile permite monitorizarea permanentă a consumului de energie, a nivelului de încărcare al bateriei și a emisiilor de CO2  salvate prin utilizarea propulsiei electrice.

Seat León Verde va rămâne la stadiul de concept, dar el ar trebui să indice direcția spre care se îndreaptă autovehiculele eco ale constructorului spaniol.

Articole similare

Comentarii închise.