Home Știri BMW Seria 4 Coupé

BMW Seria 4 Coupé

de

Vizând o individualizare mai puternică, acest coupé derivat din actualul BMW Seria 3 se va numi BMW Seria 4 Coupé. Noul model pune accentul pe sportivitate și dotări de lux.

BMW Serai 4 Coupe

Pe lângă schimbarea radicală a identității, mașina se prezintă în fața publicului cu dimensiuni modificate. Astfel, BMW Seria 4 Coupé este mai lung, mai lat și mai scund decât predecesorul său. Lungimea și lățimea au crescut cu 26, respectiv 43 mm, ajungând la 4,64 și 1,82 m, în timp ce înălțimea a fost redusă cu 16 mm, până la 1,36 m. Totodată, suspensiile au fost coborâte cu 10 mm, coupé-ul bavarez de dimensiuni medii având cel mai coborât centru de greutate din întreaga gamă de modele. Nici ampatamentul nu a scăpat de modificări, acesta crescând cu 50 mm, până la 2,81 m.

Noile dimensiuni conturează o siluetă foarte dinamică, deși principalele detalii estetice sunt împrumutate de la Seria 3. Contopirea farurilor cu grila radiatorului și capota lungă a motorului rămân o constantă a designului, dar pe laterale, în spatele roților din față, au apărut noi fante de aerisire. Acestea au rol funcțional și contribuie atât la răcirea frânelor, cât și la îmbunătățirea coeficientului aerodinamic.

BMW Seria 5, facelift pentru toată gama

La interior, diferențele față de Seria 3 sunt neimportante, dar poziția la volan va pune mai mult accent pe sportivitate, fiind mai coborâtă. Ampatamentul mai mare promite un acces îmbunătățit și confort mai bun pentru locurile din spate, iar portbagajul de 445 litri este suficient pentru escapadele de weekend. Sunt disponibile trei linii de echipare, Sport Line, Luxury Line și Modern Line, iar versiunile M Sport beneficiază de o gardă la sol coborâtă și amortizoare controlate electronic. Pe lista de dotări, mai găsim Head-up Display, Driving Assistant Plus, faruri adaptive full LED şi Active Protection.

Pentru început, BMW Seria 4 Coupé va fi propusă cu trei versiuni de motorizare, urmând ca oferta să fie extinsă ulterior. Singurul diesel corespunde versiunii 420d și propune 180 CP (la 4000 rpm) și un cuplu motor maxim de 380 Nm (la 1750 rpm). Accelerația până la 100 km/h se realizează în 7.5 secunde, iar consumul de combustibil declarat este de 4,7 l/100 km.

Mezinul motoarelor alimentate cu benzină, 428i, dezvoltă 245 CP (la 500 rpm) și 350 Nm (1250 rpm), consumul de combustibil fiind de 6,6 l/100 km. Motorul ce dispune de tehnologia TwinPower Turbo accelerează mașina până la 100 km/h în 5.9 secunde.

Gama M de la BMW, test pe circuit

Pentru moment, versiunea de top e 435i, care produce 306 CP (la 5000 rpm) și 400 Nm (la 1200 rpm). Doar 5.4 secunde sunt necesare pentru a accelera până la 100 km/h, iar consumul mediu anunțat este de 7,9 l/100 km.

Toate versiunile sunt cuplate standard la cutii de viteze manuale, existând posibilitatea optării pentru o cutie automată cu opt trepte. În cel mai pur stil BMW, tracțiunea se realizează prin intermediul roților din spate, dar pentru versiunile de bază pot veni și în compania tracțiunii integrale xDrive.

BMW Seria 4 Coupé va debuta în toamna acestui an, la Salonul auto de la Frankfurt, iar ulterior, gama va fi extinsă cu o versiune cabriolet.

Articole similare

Comentarii închise.