Home Știri Opel Manta GSe ElektroMOD – Remember electric

Opel Manta GSe ElektroMOD – Remember electric

de Dan Damian
Opel Manta GSe ElektroMOD

Opel a prezentat un unicat care unește trecutul și prezentul. Opel Manta GSe ElektroMOD este un tribut adus celebrului Opel Manta, dar cu tehnologia viitorului.

Opel Manta a fost unul dintre cele mai celebre coupe-uri Opel, în special printre clienții tineri. Lansat acum peste 50 de ani, modelul rămâne unul de referință în istoria Opel, iar constructorul german, aflat acum în grupul Stellantis, a vrut să-i aducă un omagiu mai.. deosebit. Astfel a apărut primul restomod Opel, sub forma conceptului (unicat) Opel Manta GSe ElektroMOD. O interpretare parțial modernă a coupe-ului inițial, Opel Manta GSe ElektroMOD este un show-car, fără aplicabilitate în producția de serie. Cel puțin la acest moment și în această formă, pentru că, asemeni celor de la Peugeot, și Opel ar putea să aducă la viață, în formulă electrică, câteva modele legendare din bogata sa istorie.

blank

Opel Manta GSe ElektroMOD vine cu liniile clasice ale lui Manta, dar cu elemente moderne, cea mai mare modificare fiind reprezentată de partea frontală Pixel-Vizor, aleasă nu întâmplător, pentru că Manta A a fost inspirația pentru linia estetică Opel Vizor, adoptată deja de Mokka și Crossland. Vopseaua galben-neon cu, partea frontală și capota neagră este o punte de legătură între trecut și prezent, în timp ce roțile din aliaj de proveniență Ronal sunt încălțate cu pneuri 195/40 R17 pe față și 205/40 R17 în spate.

blank

Interiorul este tratat în același stil modern, cu tehnologie digitală. Ceasurile analogice au fost înlocuite cu Opel Pure Panel, format din două display-uri, cu diagonala de 12 inchi, respectiv 10 inchi, orientate către șofer. Pe de altă parte, au fost păstrate elemente clasice, cum ar fi volanul sport, în stilul anilor ’70 și scaunele sport dezvoltate inițial pentru Opel Adam S. Nu lipsește un sistem de sunet cu amplificator Marshall.

Opel Manta GSe ElektroMOD

Motorizarea originală, cu 4 cilindri în linie, ține de istorie. Opel Manta GSe ElektroMOD este echipat cu un motor electric de 147 CP și 255 Nm, alimentat de o baterie de 31 kWh, care asigură o autonomie de 200 km. Evident, tracțiunea este pe puntea spate, iar transmisia este asigurată de o cutie de viteze care permite schimbul celor 4 trepte, dacă se dorește. Dacă nu, poți cupla treapta a patra și mașina merge exact ca una electrică. Cu ajutorul unui charger on-board de 9 kW, bateria se poate încărca la curent alternativ în mai puțin de 4 ore.

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?