Home Știri Parteneriat între GM și Honda pentru propulsia cu hidrogen

Parteneriat între GM și Honda pentru propulsia cu hidrogen

de

General Motors şi Honda au anunţat, astăzi, încheierea unui contract-cadru pe termen lung de colaborare pentru dezvoltarea generaţiei viitoare de sisteme de propulsie pe bază de hidrogen până în anul 2020.

honda-FCX_Clarity-2

GM şi Honda intenţionează să colaboreze cu toate părţile implicate pentru a dezvolta în continuare infrastructura de alimentare, care este de o importanţă majoră pentru viabilitatea pe termen lung şi acceptarea autovehiculelor cu celule de carburant (fuel cell – pilă de combustibil) de către clienţi.

Genaral Motors şi Honda sunt lideri recunoscuţi în domeniul propulsiei cu celule cu carburant. Conform Clean Energy Patent Growth Index, GM şi Honda deţin locul 1, respectiv locul 2 în ceea ce priveşte numărul total al brevetelor referitoare la celulele de carburant înregistrate în perioada 2002–2012, de peste 1200 pentru ambele companii.

Ofensiva Honda

„Faţă de celelalte tehnologii cu emisii zero de CO2, autovehiculele electrice cu celule de carburant au avantajul decisiv al autonomiei de funcţionare şi al intervalului de realimentare, la fel de bune ca în cazul autovehiculelor pe benzină convenţionale“, a declarat Takanobu Ito, preşedinte şi director general al Honda.

Project Driveway, programul GM lansat în 2007, a atins aproape 3 milioane de mile parcurse în lumea reală cu ajutorul unei flote de 119 autovehicule cu propulsie pe bază de hidrogen, mai mult decât a realizat orice alt producător auto.

Hyundai livrează automobile alimentate cu hidrogen

Honda a început programul de leasing pentru modelul Honda FCX în 2002 şi a asigurat 85 de autovehicule pentru SUA şi Japonia, inclusiv succesorul acestuia, modelul FCX Clarity, care a fost desemnat „Autovehiculul ecologic al anului 2009“. Honda a livrat aceste autovehicule unor clienţi din SUA şi a colectat date valoroase referitoare la utilizarea autovehiculelor electrice cu celule cu carburant.

Honda intenţionează să lanseze succesorul modelului FCX Clarity în Japonia şi în SUA, în 2015, iar apoi în Europa. GM îşi va anunţa ulterior planurile referitoare la producţia de pile de combustibil, care au avantajul că asigură o autonomie de peste 600  km și pot fi reîncărcate în doar 3 minute. 

Articole similare