Știri

Peste dealuri, câmpuri și ogoare, în drum spre Geneva

Salonul din capitala Elveției este bine-cunoscut pentru predilecția sa de a găzdui – deh, teritoriu neutru, deschis tuturor – cele mai exotice automobile ale fiecărui an, însă în 2018 nu ai cum să treci cu vederea nici peste categoria off-road.

Din aceasta, printre alte modele pe care noi le-am mai prezentat deja, vor face parte și noua Clasă X de la Mercedes-Benz, pickup-ul bazat pe modelul Nissan Navara primind de anul acesta o nouă motorizare de vârf. În versiunea X350d 4Matic Clasa X, disponibil pentru echipările superioare, va avea parte de un turbodiesel V6 de 3 litri capabil să dezvolte 258 CP și un cuplu maxim de 550 Nm de la doar 1400 rpm. Cifrele de performanță – inclusiv datorită sistemului AWD permanent 4Matic care livrează standard 60% din putere roților spate și transmisiei automate cu șapte rapoarte – sunt grăitoare: viteza maximă de 205 km/h și un sprint la 100 km/h în doar 7,6 secunde. În plus, pentru parcursurile grele, există cutie de transfer și diferențiale blocabile – Clasa X vine standard cu o gardă la sol de 222 mm și poate ataca o pantă cu gradient de 45 de grade sau vaduri de apă de 60 cm.


Marca specializată americană Jeep va fi și ea prezentă la Geneva cu ultimele sale noutăți, toate aduse în premieră pentru Europa – inclusiv starul absolut al mărcii, noua generație Wrangler, în versiunile Sport, Sahara sau Rubicon. Mai mult de atât, cei care își doresc un SUV capabil dar nu vor să investească în Grand Cherokee pot de acum să se orienteze către restilizatul Cherokee – Jeep rezolvând în sfârșit problema sa cea mai stringentă, anume nonconformista parte frontală. Al treilea debut major pentru Jeep va fi Grand Cherokee Trackhawk, o bestie în haine de SUV dotat cu propulsorul supercharged de 6,2 litri V8 de pe modelele Hellcat, cu ai săi 700 CP și 868 Nm. Performanțele – absolut incredibile pentru un SUV: 3,7 secunde până la 100 km/h și 289 km/h.


Standul Jeep va fi completat și de ediții speciale precum modelele Compass Night Eagle sau Grand Cherokee S, în timp ce Mopar a decis că este timpul să-și facă mai simțită prezența în Europa. Aproape nici un model FCA nu a scăpat atenției tuner-ului de casă al companiei – de la Renegade Longitude Hyper Green, Wrangler Sahara, Compass Trailhawk și Grand Cherokee Trailhawk la noua „Color Line” dezvoltată special pentru Alfa Romeo Stelvio sau numeroasele accesorii cu care poate fi dotată Alfa Giulia.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE