Home Știri Peugeot e-208 și e-2008: noi soluții tehnice pentru o autonomie mai mare

Peugeot e-208 și e-2008: noi soluții tehnice pentru o autonomie mai mare

de George Grosu
blank

Cele mai recente evoluții tehnologice de la începutul anului 2022 la versiunile 100% electrice ale noilor Peugeot e-208 și e-2008 vor adăuga până la 25 km și cu 8% mai multă autonomie în ciclul WLTP și chiar mai mult în practică.

Lansate la sfârșitul anului 2019, modelele complet electrice e-208 și e-2008 ale producătorului francez Peugeot, au înregistrat un mare succes comercial, cu peste 90.000 de exemplare până în prezent. Aceste două modele de succes subliniază relevanța strategiei de electrificare a producătorului Peugeot.

Dezvoltate pe platforma eCMP (Common Modular Platform), echipată cu o baterie de 50 kWh, un motor electric care dezvoltă echivalentul la o putere maximă de 100 kW (136 CP) și un cuplu de 260 Nm, Peugeot e-208 și e-2008 vor beneficia în anul 2022 de cele mai recente soluții tehnologice, pentru a oferi mai multă autonomie în exploatare.

În primul rând, pneurile au fost optimizate cu trecerea la clasa „A+”, oferind o eficiență mai mare datorită rezistenței mai mici la rulare. Noile pneuri sunt montate pe jante de 16 țoli în cazul modelului e-208 și pe jante de 17 țoli pentru modelul e-2008.

În plus, a fost dezvoltat un nou raport al cutiei de viteze, care optimizează autonomia atât în deplasările urbane cât și în cele efectuate pe autostradă.

Pe lângă aceste optimizări va fi introdusă și o nouă pompă de căldură cuplată cu un senzor de umiditate instalat în partea de sus a parbrizului care optimizează eficiența energetică a încălzirii și a instalației de aer condiționat.

Informațiile comunicate de acest senzor fac posibil un control mai precis a recirculării aerului în habitaclu și, în cele din urmă, protejarea cantității de energie conținută în baterie la încălzirea și menținerea temperaturii în interiorul vehiculului. Acest ultim avantaj este deosebit de util în cazul temperaturile exterioare scăzute.

Pe scurt, toate aceste îmbunătățiri introduse vor asigura o autonomie sporită conform ciclului de omologare WLTP (Worldwide Harmonized Light vehicles Test Procedures):

• Noul PEUGEOT e-208 va oferi acum până la 362 km de autonomie WLTP, o creștere cu 22 km.

• Noul PEUGEOT e-2008 va oferi acum până la 345 km de autonomie WLTP, o creștere cu 25 km.

Însă dincolo de creșterile substanțiale ale intervalului din ciclul WLTP, există și creșteri semnificative ale utilizării reale de către clienți, de aproximativ 40 km, în traficul urban la temperaturi apropiate de 0°C.

blank
Peugeot e-208
blank
Peugeot e-208
blank
Peugeot e-2008
blank
Peugeot e-2008

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?