Home Știri Apusul unei ere: Rolls Royce Phantom VII iese din fabricație printr-un ultim model unicat

Apusul unei ere: Rolls Royce Phantom VII iese din fabricație printr-un ultim model unicat

de

Există o mulțime de mașini de lux însă, doar unul este Rolls-Royce Phantom! Actualul Phantom VII a dat startul tutelei BMW asupra mărcii Rolls-Royce cu 13 ani în urmă și, cu toate că există ceva atemporal atunci când vorbim despre mașinile de lux, cum ar fi Phantom, momentul înlocuirii vine negreșit. Pe măsură ce marca se pregătește pentru a lansa un nou model, Phantom VII a ieșit de pe linia de producție din Goodwood, într-un mod caracteristic celebrei firma britanice – cu o versiune exclusivistă ce face trimitere la lumea yacht-urilor de lux.

Cu toate că o mulțime de Phantom-uri au ajuns în mâinile șeicilor și rapperilor, ultimul Rolls a fost comandat de către un colecționar de „renume”, care a apelat la meșterii din Goodwood pentru un interior complet personalizat, cu temă nautică. Spre exemplu, inserțiile din lemn de pe uși și de pe bord evocă motive nautice și disimulează prora unei nave, iar cusăturile tapișeriei au menirea să ducă privitorul la gândul unui clipocit de apă.

Toți constructorii premium, de la Bentley la Mercedes, au încercat să ridice calitatea propriilor interioare, inserând câte un ceas de lux la bord, dar puțini sunt cei care au făcut-o atât de frumos precum artiștii care au construit acest Phantom VII final. Un artificiu inedit: fața din cristal a ceasului poate fi rotită pentru a reflecta 24 fusuri orare diferite!

La exterior, Phantom este vopsit într-o culoare „Blue Velvet”, iar muchiile umerilor caroseriei sunt subliniate de două linii subțiri, contrastante, similare cu cele care se regăsesc de regulă pe chilele vaselor de lux. Nu în ultimul rând, anvelopele sunt vopsite cu alb pe flancuri, asemenea roților limuzinelor interbelice, iar celebra statuetă Spirit of Ecstasy este din argint masiv.

Acum, când producția lui Phantom VII s-a încheiat, fabrica din Goodwood se va concentra pe Phantom VIII, viitoarea navă amiral a mărcii, care va fi construită pe o platformă complet nouă, din aluminiu, utilizată la comun viitorul SUV Rols Royce Project Cullinan. Abia așteptăm să vedem cum va arăta!

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.