Home Știri Piața de leasing operațional a crescut în trimestrul I

Piața de leasing operațional a crescut în trimestrul I

de

Piaţa de leasing operaţional a crescut în primul trimestru din 2013 cu 3,5% faţă de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la peste 41.700 de unităţi.

Leasing-operational

Conform datelor centralizate de Asociația Societăților de Leasing Operațional, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease România și RCI Finanţare.

„Am asistat la un prim trimestru din 2013 care a reprezentat practic o stagnare în ceea ce privește dezvoltarea pieței de leasing operațional. Acest rezultat vine, pe de o parte, de la începutul de an în care, de obicei, nu sunt mișcări masive în piață, dar mai ales din combinația mediului economic slab, a pieței auto în continuă scădere și a schimbărilor legislative (limitarea deductibilității cu amortizarea) care afectează activitatea firmelor de leasing operațional“, a declarat Bogdan Apahidean, preşedinte ASLO până la data de 18 aprilie 2013.

Cum afectează noul Cod fiscal leasingul

În primele 3 luni din 2013, peste 2200 de autovehicule au fost înmatriculate prin leasing operaţional, reprezentând o cotă de aproximativ 18% din totalul înmatriculărilor de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare noi. Pentru anul 2013, se estimează că piaţa totală de leasing operaţional va ajunge la un număr de aproximativ 45.000 de unităţi.

Vânzările de mașini noi se prăbușesc

Creșterea pieței de leasing operațional vine pe fondul unei scăderi generalizate a vânzărilor de mașini noi, care au ajuns la cel mai mic nivel din ultimul deceniu.

Articole similare