Home Știri Piața de leasing operațional a crescut cu peste 14%, în 2014

Piața de leasing operațional a crescut cu peste 14%, în 2014

de

Piața de leasing operațional a încheiat anul 2014 înregistrând un volum de autovehicule cu 14,4% mai mare decât la finalul anului 2013.

Toyota Opens Hybrid Engine Factory

Leasing-operationalAstfel, previziunile de la sfârșitul trimestrului al III-lea, care indicau o piață totală de circa 50.000 de autovehicule în administrare, au fost aproape atinse, piața de leasing operațional înregistrând un număr de peste 49.200 de unități la final de an. În ceea ce privește înmatriculările de autovehicule noi pe parcursul anului trecut, societățile de leasing operațional au avut o cotă de aproximativ 16% din totalul înmatriculărilor. În anul 2014 au fost înmatriculate aproape 80.000 de autoturisme și autovehicule comerciale ușoare noi.

Pe fondul creșterii consumului și, implicit, al activității companiilor, piața auto a înregistrat un puternic reviriment, iar din ce în ce mai mulți clienți aleg servicii profesionale în domeniul managementului de flote. Conform datelor centralizate de Asociația Societăților de Leasing Operațional, în topul primelor 5 companii-membre intră: LeasePlan România, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease România şi Fleet Management Services (Business Lease).

Piața de leasing operațional se menține pe creștere de mai mulți ani

„Ne bucură confirmarea previziunilor noastre la nivel de piață de leasing operațional și faptul că tot mai multe companii înțeleg avantajele unui parteneriat cu companii specializate în management de flote. Din calculele noastre, în anul 2014, fiecare a cincea mașină achiziționată de clienții persoane juridice a fost obiectul unui contract de leasing operațional. Estimez că tendința crescătoare se va pastra și poate chiar accentua, astfel că, la sfârșitul anului 2015, piața de leasing operațional va avea un volum de 60.000 de unități“, a declarat Daniel Ivan, preşedinte ASLO.

La nivelul membrilor asociației, care au ajuns să reprezinte 94% din totalul pieței, prin afilierea BCR Fleet Management, domină în continuare serviciile complete de leasing operațional (finanțare și management de flote) cu o cotă de 68%, urmate de management de flote 23%, restul reprezentând leasing operațional fără servicii de administrare. Dintre serviciile asociate administrării de flote, cele mai solicitate sunt: servicii de întreținere și reparații, asigurări (RCA și CASCO), asistență rutieră și mașină de înlocuire în cazul imobilizării autovehiculului contractat.

Articole similare