Home Știri Piața de leasing operațional se menține pe creștere

Piața de leasing operațional se menține pe creștere

de

Piața de leasing operațional a înregistrat, la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului, o creștere de 12,3% față de aceeaşi perioadă a anului precedent, depăşind pragul de 45.000 de unități.

Flota LeasePlan_2

În primele 6 luni ale anului au fost înmatriculate aproximativ 5400 de autovehicule noi de către companiile de leasing operațional (mai mult decât dublu față de prima jumătate a anului trecut), reprezentând peste 15% din totalul înmatriculărilor de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare noi. Evoluția înregistrată în primele 6 luni din 2014 se suprapune peste o perioadă de creștere economică și de relansare a vânzărilor de autovehicule.

LeasePlan ajunge la afaceri de 20 mil. euro

Conform datelor centralizate de Asociația Societăților de Leasing Operațional, în topul primelor cinci companii membre intră: LeasePlan România, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease România şi Fleet Management Services.

Având în vedere interesul pentru leasing operațional şi servicii de management de flote, manifestat prin creşterea numărului de solicitări din partea companiilor deţinătoare de parcuri auto,  estimăm că piaţa totală de leasing operaţional ar putea ajunge la 47.000 de unități la finalul anului 2014.

Care este primul criteriu pentru alegerea unui leasing operațional?

„Cererea pentru servicii de leasing operațional și management de flote auto a crescut semnificativ în prima parte a acestui an,  iar rezultatele nu au întârziat să apară, trendul fiind concretizat prin încheierea unui număr sporit de contracte față de anul 2013. La aceasta au contribuit atât relansarea investițiilor, prin majorarea gradului de absorbție a fondurilor europene, cât și creșterea competitivității, care a determinat o reducere a costurilor pentru clienții finali“, a declarat Daniel Ivan, preşedinte ASLO.

La nivelul membrilor asociației, care reprezintă 90% din total piață, domină în continuare serviciile complete de leasing operațional (finanțare și management de flote) cu o cotă de 69%, urmate de management de flote 23%, restul reprezentând leasing operațional (exclusiv finanțare). Aceste date confirmă faptul că majoritatea clienților înțeleg avantajele sistemului de leasing operațional și aleg să beneficieze de „pachetul complet“ în scopul eficientizării costurilor de operare a flotei auto.

Ca tendință, observăm o migrare a preferințelor către mașini din clasa mică si compactă, cu o motorizare sub 1,6 litri și costuri scăzute de operare.

Articole similare

Comentarii închise.