Home Știri Piața de lumini auto crește exponențial

Piața de lumini auto crește exponențial

de

Cererea pentru echipamente de iluminat auto are o dinamică ascendentă, tendința fiind indusă de mai mulți factori.

Xenon_X-tremeVision

Este vorba, mai întâi, de creșterea volumului parcului auto mondial, dar și de efectele induse de legislația privind luminile, care urmărește creșterea siguranței rutiere și a eficienței.

Potrivit ultimei ediții a studiului realizat de compania americană de cercetări Marketsandmarkets, piața globală de lumini auto, estimată acum la 19,47 miliarde de dolari, va ajunge la 25,36 miliarde de dolari în 2018. În plus, precizează sursa amintită, rata de creștere anuală urmează să fie de 5,43%. Aceeași sursă precizează că halogenul va rămâne cea mai folosită tehnologie, beneficiind de faptul că este cea mai accesibilă și mai ieftină, indiferent dacă vorbim de prețul de achiziție sau de costurile post-vânzare. Luminile Xenon/HID își vor păstra poziția secundă, iar cele LED vor rămâne pe poziția a treia și peste 5 ani, precizează studiul la care am făcut referire. Însă, dacă ierarhia nu se va schimba, nu același lucru se poate spune în ceea ce privește cota de piață, tehnologia LED urmând să cunoască o ascensiune remarcabilă, de la circa 14% în prezent la peste 30% în 2018.

Cum influențează folosirea luminilor siguranța traficului?

Din punctul de vedere al piețelor, zona Asia-Pacific va rămâne numărul 1. Nimic surprinzător în condițiile în care China a depășit, în 2012, America de Nord în ceea ce privește volumul de mașini noi comercializat anual, iar în zonă, regăsim nu doar alte două țări fruntașe la acest capitol, Japonia și Coreea de Sud, ci și una dintre cele mai dinamice piețe emergente, India. Europa rămâne deocamdată pe locul 2, însă până la finalul perioadei care a făcut obiectul studiului va fi depășită de America de Nord, în special ca urmare a sporului pe care îl va înregistra producția de vehicule comerciale în uzinele de peste Ocean.

Articole similare