Home Știri BMW X5 primește un motor cu patru cilindri

BMW X5 primește un motor cu patru cilindri

de

BMW X5 va avea sub capotă un motor cu patru cilindri, pentru prima oară în istoria modelului. Acesta va fi oferit cu tracțiune spate standard.

BMW X5

Actuala generație BMW X5 marchează două premiere în istoria acestui model – va fi oferit cu tracțiune spate și cu o motorizare cu patru cilindri. Noua versiune, X5 sDrive25d, va avea sub capotă un propulsor de 2,0 l ce dezvoltă 218 CP. Litera s din denumire este cea care indică faptul că tracțiunea va fi spate.

Un client nemulțumit și-a distrus BMW-ul M6 cu un ciocan și un topor – video

Motorul de 2,0 litri e cuplat la o transmisie automată cu opt rapoarte. Consumul mediu anunțat de constructor este de numai 5,8 l/100 km. Va exista însă și o variantă cu tracțiune integrală a acestei motorizări, ce poate fi cumpărată pentru câteva mii de euro în plus.

Test: BMW 740d xDrive

BMW X5 este al doilea SUV full-size premium care are și o motorizare în patru cilindri, după ce Mercedes ML a primit un propulsor de 2,2 l și 204 CP odată cu lansarea noii generații, în urmă cu 2 ani. Alte două motorizări anunțate pentru BMW X5 sunt una pe benzină, de 3,0 l și 306 CP și alta diesel de 3,0 l și 313 CP.

Articole similare

Comentarii închise.