Home Știri Pickup cu valențe lifestyle – Mercedes-Benz Clasa X

Pickup cu valențe lifestyle – Mercedes-Benz Clasa X

de

Mercedes-Benz anunță lansarea Clasa X, pickup-ul premium ultra-versatil ce are la bază Conceptul Clasa X, adus în producție aproape neschimbat față de prima sa apariție, din octombrie 2016. Noul Mercedes-Benz Clasa X este unic prin gama extinsă de utilizări și aplicații, putând fi folosit ca pickup tradițional, pentru transporturi pe cele mai dificile condiții de drum, fiind totodată perfect adecvat unui stil de viață urban, de familie. Clasa X reinventează pickup-ul tradițional, îmbinând trăsăturile clasice și robustețea unui pickup de dimensiuni medii cu atributele tipice Mercedes-Benz, de la dinamism, confort și siguranță, până la design, conectivitate și opțiuni extinse de personalizare. Prin Clasa X, Mercedes-Benz vine în întâmpinarea nevoilor moderne ale pieței, deschizând totodată acest segment de piață pentru noi categorii de consumatori. Disponibil în trei variante de design și echipare, cu motorizări de 4 și 6 cilindri, tracțiune spate, variabilă sau 4MATIC4 permanentă, și cu o cutie de viteze manuală, în șase trepte, sau automatică, cu șapte trepte. În plus, există șase versiuni diferite de tapițerii pentru scaune, două tipuri diferite de piele pentru interior și o gamă variată de accesorii și decorațiuni Mercedes-Benz. Astfel, Mercedes-Benz Clasa X poate fi personalizat pentru toate gusturile, atât vizual, cât și la nivel de funcționalitate, mai mult decât orice alt pickup. Lansarea pe piață va avea loc în noiembrie 2017 în Europa, urmată de Africa de Sud, la începutul anului 2018, Australia și Noua Zeelandă în decursul aceluiași an, și la începutul 2019 în Argentina și Brazilia.

Clasa X se adresează unor grupuri diferite de clienți: de la proprietari de teren și fermieri argentinieni, proprietari de afaceri și companii de construcție din Australia sau familii din Brazilia cu o afinitate pentru produse premium, până la trend-setteri și trend-followeri din Africa de Sud sau Marea Britanie, sau sportivi aventuroși din Noua Zeelandă și Germania.

Muncă multă, plăcere și mai multă: noua Clasă X

Ca niciun alt pickup, noua Clasă  X etalează trăsături aparent contradictorii: design modern și robustețe fără compromisuri, capacități impresionante de off-road și dinamism ridicat la conducere, confort și funcționalitate. Astfel, Clasa X asigură o manevrabilitate adecvată mai multor nevoi, fiind deopotrivă dinamică, robustă și confortabilă.

Designul distinctiv al Clasei X este disponibil în trei variante, adaptate pentru stiluri de viață și medii de lucru diferite:

  • Clasa X PURE este varianta ideală pentru medii de lucru dure, cu cerințe complexe. În același timp, confortul și designul său recomandă această versiune pentru întâlnirile cu clienți sau furnizori, cât și pentru activități private.
  • Clasa X PROGRESSIVE este dedicată persoanelor aflate în căutarea unui pickup robust, cu un plus de stil și cu mai multe funcții de confort – o carte de vizită pentru afacerea lor și, simultan, un autovehicul confortabil și deopotrivă
  • Clasa X POWER este modelul de vârf ca design și echipare. Destinat clienților pentru care stilul, performanța și confortul sunt primordiale, Clasa X POWER este un autovehicul potrivit pentru mediul urban, dar și pentru activități sportive sau de timp liber. Prin designul și echiparea luxuriante, acest pickup se potrivește perfect unui stil de viață


Noul standard Mercedes în termeni de confort și calitate

La interior, Clasa X duce calitatea și confortul la standardul premium în segmentul de pickup-uri medii. Panoul de control include ornamentul decorativ concav tipic Mercedes-Benz, acesta întinzându-se pe toată  lățimea bordului – o caracteristică nouă pentru acest segment de vehicule. Există trei variante de ornamente disponibile pentru Clasa X POWER: un aspect pixelat negru mat, un efect de aluminiu cu granulație longitudinală și o stilizare de tip lemn mat, de culoarea maro.

Pentru a completa senzația de înaltă calitate, partea superioară a habitaclului este disponibilă cu piele ARTICO, de culoarea neagră sau maro. Duzele de aerisire rotunde adaugă la nota sportivă. În funcție de design și de linia de echipare, acestea vin în negru lucios sau argintiu, creând un efect de înaltă calitate la interior. Cu ajutorul designului și a liniilor de echipare, modelele PROGRESSIVE și POWER au consola centrală încadrată de o decorațiune argintie. Mânerele ușii mari sunt de asemenea finisate cu argintiu. Impresia de eleganță a interiorului este completată de ecranul de display proeminent, similar celui disponibile pe modelele Clasa V. În combinație cu sistemul multimedia COMAND Online, ecranul are diagonala de 8,4 inch, fiind cel cel mai mare ecran disponibil autovehiculelor din acest segment. Cu o rezoluție de 960 x 540 pixeli și tehnologia IPS cu contrast ridicat (In-Plane Switching), ecranul are un afișaj strălucitor care mărește semnificativ calitatea imaginii camerei 360 de grade și a hărților de navigație.

Conceptul ecranului și al panoului de control arată nivelurile ridicate de comoditate și confort ergonomic ale Clasei X. Grupul de instrumente este alcătuit din cadre rotunde mari și analogice, prezente la nivelul Clasei C și Clasei V. Ecranul color multimedia de 5,4 inch este amplasat între butoanele rotunde ale consolei. Datorită butoanelor de pe volanul multifuncțional, setările de pe afișajul color pot fi controlate fără ca șoferii să-și ia mâinile de pe volan. Volanul, cu cele 12 butoane, este ajustabil în înălțime, îmbunătățind astfel poziția ergonomică și permițând o poziție relaxată la conducere. În  versiunile Clasa X PROGRESSIVE și POWER, volanul, schimbătorul de viteze și frâna de mână sunt îmbrcate în piele. În combinație cu sistemele multimedia Audio 20 CD, COMAND Online, Clasa X cuprinde, în plus față de unitatea centrală de comandă, un touchpad multifuncțional – o altă noutate în acest segment. Acesta este situat într-o poziție ergonomică pe consola centrală și, ca un smartphone, poate fi controlat folosind gesturile utilizatorului sau în mod tradițional, prin introducerea de litere și caractere.

Cea mai vastă selecție de materiale și culori din acest segment

Există șase materiale pentru tapițeria scaunelor, incluzând două variante de piele care au cusături contrastante și două culori pentru plafon. Clasa X oferă astfel cea mai largă gamă de materiale și culori din segmentul său. Scaunele din Clasa X PURE sunt dotate standard cu țesătură Tunja negru. Piele artificială neagră este disponibilă opțional. Scaunele de confort din varianta PROGRESSIVE sunt acoperite cu material posadas de culoarea neagră. De asemenea familiară din seria de modele de autoturisme Mercedes-Benz, pielea artificială ARTICO / microfibră DINAMICA este disponibilă opțional în culoarea neagră.

În mod standard, clasa X POWER este dotată cu ARTICO piele artificială / DINAMICA în negru, cu contrast de țesături alpaca gri. Pielea neagră cu țesături alpaca gri, respectiv pielea maro cu țesături negre sunt disponibile opțional. Țesătura într-o culoare contrastantă ridică atracția estetică a scaunelor. De asemenea, mai multe țesături sunt prezente pe plafoanele din piele artificială ARTICO din partea superioară a panoului de bord, pe cotierele și pe liniile de pe uși ale centurilor de siguranță. Acest lucru subliniază efectul premium al interiorului ca întreg. Pentru prima dată în acest segment de autovehicul, există două variante ale tapițeriei de pe plafon: țesături de culoare bej-macchiato și țesături negre. Pe clasa X POWER, primul stâlp lateral este de asemenea prevăzut cu țesături de aceeași culoare.

Personalizabil până la ultimul detaliu – Pachete Style și o gamă extinsă de accesorii

Opțiunile de personalizare ale liniilor de echipare PROGRESSIVE și POWER sunt dublate de pachetele Style. Prin intermediul acestora, Clasa X poate fi echipată, spre exemplu, cu panouri laterale și o fereastră cu deschidere electrică. În plus, echipa de designeri și ingineri a Mercedes-Benz au creat o gamă largă de accesorii pentru Clasa X. Acestea îi permit Clasei X să fie personalizată cât mai mult, pentru a se potrivi gusturilor și cerințelor personale – în ceea ce privește designul, funcționalitatea și capacitatea de rulare. Acoperișul continuă perfect liniile Clasei X, fuzionând cu corpul vehiculului pentru a crea o siluetă distinctă. Alte elemente disponibile includ o căptușeală pentru patul de încărcare, un sistem de separare a acesteia, șine de încărcare în podea și un scut tehnic.

Cuplu mare și performanțe în patru și șase cilindri

La lansarea pe piață, Clasa X are două motorizări cu patru cilindri. Sistemul de propulsie diesel common-rail cu cilindree de 2,3 litri este disponibil în două variante – în X 220 d, cu un singur turbocompresor, generând 120 kW / 163 CP, respectiv biturbo X 250 d, cu nu mai puțin de 140 kW / 190 CP. Ambele modele diesel sunt disponibile cu transmisie cu tracțiune spate sau cu tracțiune integrală. Toate motorizările au o funcționare silențioasă, cu vibrații reduse și o distribuire excelentă a puterii, cât și cu cifre reduse la nivel de consum. Puterea este transferată printr-o transmisie manuală cu șase trepte. O transmisie automată cu șapte trepte este disponibilă la cerere pentru modelele X 250 d și X 250 d 4MATIC de 140 kW / 190 CP.

Motorul diesel V6 va fi lansat la mijlocul anului 2018, asigurând un plus de agilitate pe teren accidentat. Acesta va genera 190 kW / 258 CP și un cuplu maxim de 550 Nm. Cu această motorizare, X 350 d ocupă o poziție de lider în segment. Modelul de top al Clasei X va fi echipat standard cu transmisie permanentă 4MATIC și transmisie automată cu șapte trepte 7G-TRONIC PLUS, cu padele, și funcția ECO start/stop. Sistemul DYNAMIC SELECT este disponibil opțional. Până în prezent, includerea unui comutator al modului de rulare a fost rară în segmentul pickup-urilor. Această tehnologie permite ca experiența de conducere să fie adaptată după preferințele individuale – de la un confort relaxat până la sportivitate. Există cinci programe: Comfort, ECO, Sport, Manual și Off-road. Acestea modifică caracteristicile motorului, rapoartele transmisiei automate și funcția ECO de pornire/oprire.

Garda la sol este de 202 milimetri. O suspensie de 20 milimetri este disponibilă ca opțiune extra. Garda la sol ridicată  îmbunătățește capacitatea off-road, incluzând o poziție mai înaltă a scaunului si contribuie la aspectul mai off-road. Pe toate piețele din afara Europei, Clasa X vine cu o suspensie mai mare decât cea standard. Manipularea sigură și confortabilă tipică a unui Mercedes se păstrează chiar și pentru suspensiile înalte.

Tracțiune 4MATIC variabilă sau permanentă, pentru toate tipurile de teren

Tracțiunea variabilă 4MATIC disponibilă pe modelele diesel X 220 d 4MATIC și X 250 d 4MATIC este perfectă pentru toate tipurile de teren. Cu aceasta, roțile din față pot fi cuplate sau deconectate prin mijloace electrice în funcție de suprafață. De la jumătatea anului 2018, Mercedes-Benz va lansa versiunea cu tracțiune integrală permanentă. Sistemul permanent de tracțiune integrală 4MATIC va fi oferit exclusiv pe motorizările cu șase cilindri. Off-road, ambele variante 4MATIC beneficiază de aceeași performanță excelentă, parțial și datorită angrenajului diferențialului aflat pe puntea spate. Toate modelele cu tracțiune integrală sunt dotate standard cu DSR (Downhill Speed Regulation).

Gama completă de echipamente de siguranță

La fel ca toate vehiculele Mercedes-Benz, Clasa X se distinge prin nivelul său exemplar de siguranță. Pickup-ul vine cu o gamă largă de echipamente pentru confort și siguranță, dotări excepționale în acest segment de vehicule. Nivelul ridicat de protecție a Clasei X rezultă din caroseria sa solidă, cu o rezistență ridicată și o structură față și spate care pot absorbi energia prin deformarea controlată și foarte bine direcționată. În plus, siguranța pasivă este asigurată datorită echipamentului standard, cuprinzâd șapte airbag-uri și sistem de atașare I-size pentru două scaune pentru copii. Airbag-urile din față pentru șofer și pasager sunt dotate cu un mecanism de declanșare în două etape. În ceea ce privește siguranța activă, sunt disponibile trei sisteme de asistență a șoferului, sporind în același timp siguranța și confortul: asistență activă la frânare Active Brake Assist, Lane Keeping Assist și Traffic Sign Assist. În plus, Clasa X oferă sistemul de monitorizare a stabilității remorcii, sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope, sistemul de apeluri de urgență, controlul vitezei de croazieră și farurile LED, care oferă cea mai strălucitoare luminozitate din segment datorită celor șase LED-uri. Suplimentar, este disponibilă și o cameră foto de 360 ​​de grade, pe lângă camera standard, activă la rularea în marșarier. Având în vedere acest nivel extins de echipare, Clasa X îndeplinește perfect cerințele impuse de stilul de viață al unei familii moderne.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.