Home Auto util Pierderea cărții de identitate a vehiculului. Ce soluții avem?

Pierderea cărții de identitate a vehiculului. Ce soluții avem?

de

Pierderea cărții de identitate a vehiculului (CIV) poate genera mari probleme pentru posesorul mașinii. Există însă soluția înlocuirii ei.

Pierderea cărții de identitate a vehiculului

Pierderea cărții de identitate a vehiculului (CIV)

Pentru pierderea cărții de identitate a vehiculului (CIV), puteți apela la Registrul Auto Român (RAR). Conform legislaţiei în vigoare, RAR vă poate elibera un duplicat în cazul pierderii, furtului sau distrugerii cărţii de identitate (CIV), cu avizul autorităţii care a efectuat înmatricularea. De asemenea, RAR poate emite un duplicat şi în cazul refuzului de predare a cărţii de identitate constatat de executorul judecătoresc cu ocazia executării silite.

Cum stabilim norma de poluare în funcție de seria de șasiu?

Există mai multe etape pe care trebuie să le parcurgeți pentru a rezolva pierderea cărții de identitate a vehiculului. Acestea presupun câteva drumuri la RAR, la Biroul pentru înmatriculări al Poliției (DRPCIV, în cazul Bucureștiului) și la Monitorul Oficial.

Pierderea cărții de identitate a vehiculului. Acte necesare:

– cerere activitate R.A.R. (cererea se va completa olograf, de către solicitant, pe propria sa răspundere și va fi semnată în prezenţa angajatului R.A.R. care efectuează prestaţia);

– act de identitate deţinător sau reprezentant;

– act de reprezentare (delegaţie dacă deţinătorul este persoană juridică sau împuternicire notarială dacă deţinătorul este persoană fizică);

Delegaţia trebuie să particularizeze vehiculul prin numărul său de identificare (seria de șasiu), să specifice prestaţia solicitată (eliberare duplicat al cărţii de identitate), să poarte număr de înregistrare şi să fie semnată şi ştampilată de către emitent.

– cerere de eliberare duplicat vizată de autoritatea de înmatriculare (trebuie să faceți în prealabil o vizită la Poliție, Biroul înmatriculări);

– exemplar Monitor Oficial cu anunţul publicat (presupune o cerere către Monitorul Oficial pentru publicare și apoi obținerea confirmării publicării).

Cele două cereri mai sus menţionate şi trimiterea pentru publicare în Monitorul Oficial se obţin de la sediul unei reprezentanţe RAR. Pentru această activitate nu este necesară programare prealabilă şi nici prezentarea vehiculului la RAR.

Sursă foto: Kinga/Shutterstock

Articole similare

Comentarii închise.