Home Auto util Pirelli a prezentat noua generație a pneului Cinturato P7 Blue

Pirelli a prezentat noua generație a pneului Cinturato P7 Blue

de

Cinturato P7 Blue, amabsadorul Pirelli pentru sustenabilitate, a fost reînnoit și acum își extinde ratingul european de marcare „AA” pentru noi dimensiuni, realizând un nou standard. Când a fost inițial lansat în 2012, Cinturato P7 Blue a fost primul pneu din lume care a obținut scorul maxim în sistemul de marcare European pentru eficiență energetică și siguranță (în anumite dimensiuni).

Noul Cinturato P7 Blue își extinde standardele pentru noi dimeniuni de pneuri, ceea ce înseamnă că aduce scorul maxim în sistemul European de marcare a pneurilor la aproape toate dimensiunile din gamă.

Cel mai important rezultat a fost obținut mulțumită evoluției tehnice care a poziționat Cinturato P7 Blue drept pionier. Noul P7 Blue preia toate avantajele predecesorului său dar a fost și mai mult îmbunătățit la anumite aspecte care țin de performanță în linie cu ultimele tendințe din industria auto, unde sustenabilitatea reprezintă o prioritate din ce în ce mai importantă.

Noua generație Cinturato P7 Blue reduce rezistența la înaintare ceea ce are și beneficii suplimentare în ceea ce privește economia de carburant și reducerea emisiilor de CO2, ajutând astfel la protecția mediului. Punctul central al acestor îmbunătățiri este reprezentat de Pachetul Tehnologiilor pentru Rezistență Redusă (Low Rolling Technology Package): un pachet dedicate care combină noi procese de construcție, în special în zona centurii interne, prin utilizarea celor mai noi materiale.

Acest pachet, dezvoltat la centrul tehnologic Pirelli de la Settimo Torinese, este în principal bazat pe un nou sistem care controlează diferitele faze de vulcanizare. Sistemul permite ca temperatura optimș internă să fie specific regulat pentru toate materialele diferite. Construcția „zero-grade” și centura au fost de asemenea optimizate pentru a distribui presiunea cât mai uniform, ceea ce garantează performanțe de top, precum și siguranță în momentul frânării, în toate condițiile.

Unul dintre rezultatele notabile obținute de inginerii Pirelli a fost reducerea rezistenței la înaintare grație utilizării unor noi materiale interne de nouă generație recent patentate. Acesta a fost obținut fără a compromite nivelul de aderență pe ud și uscat, pentru a garanta cel mai înalt nivel de siguranță.

Noua tehnologie a dus la creșterea duratei de viață a anvelopelor cu 10%.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.