Home Motorsport Pirelli va fi furnizor unic de pneuri pentru Formula 1 încă trei ani

Pirelli va fi furnizor unic de pneuri pentru Formula 1 încă trei ani

de

În urma deciziei adoptate de Consiliul Mondial al Sporturilor cu Motor, Pirelli a fost reconfirmat ca unic furnizor de pneuri pentru Formula 1.

Pirelli și-a înnoit acordul cu Formula 1.

Pirelli și-a înnoit acordul cu Formula 1.

Noul acord a fost semnat pe trei ani, începând cu sezonul 2014. Forul mondial și Pirelli, în colaborare cu echipele, au lucrat la îmbunătățirea nivelului de siguranță și performanță din Formula 1. Colaborarea a dus la schimbări importante în Regulamentul Sportiv al Formulei 1 în privința testelor de pneuri. Schimbările vor permite permite producătorului italian să-și continue onorarea acordului de furnizor unic al pneurilor pentru Formula 1.

Calendarul Pirelli celebrează 50 de ani de existență

Noile reguli din Formula 1, obligatorii începând cu sezonul 2014:

1) Una dintre cele 12 zile de teste din pre-sezon, așa cum este prevăzut în Regulamentul Sportiv 2014, va fi dedicată exclusiv testelor pentru pneuri de ploaie.

2) Fiecare echipă va dedica una dintre cele opt zile de teste din timpul sezonului, așa cum sunt prevăzute în Regulamentul Sportiv 2014, exclusiv pentru teste de pneuri. Asta înseamnă că pe parcursul fiecărei zile din cele opt din timpul sezonului, cel puțin o echipă sau maximum două – se vor concentra pe testul de pneuri împreuna cu inginerii Pirelli.

Pirelli va continua să determine specificația pneurilor și să se ocupe de toate aspectele legate de dezvoltarea lor în cooperare cu FIA și echipele. Totodată, vor fi respectați parametrii stabiliți prin Regulamentele Sportive și Tehnice din Formula 1. Pirelli și FIA au agreat sa discute despre un posibil parteneriat în campania de siguranță rutieră FIA Action for Road Safety.

Articole similare

Comentarii închise.