Home Știri Plastic în locul asfaltului pentru șosele?

Plastic în locul asfaltului pentru șosele?

de

O companie olandeză numită VolkerWessels tocmai a prezentat ideea pentru drumuri construite în totalitate din plastic. Motivează alegerea prin mentenanța redusă ce ar necesita-o aceste drumuri, ușurința cu care ar putea fi asamblate și dezasamblate și rezistența sporită la temperaturi extreme.

road01

Încă în faza de proiect spre a fi propus pentru aplicare, se pare că dacă va merge mai departe, primul oraș din lume ce va primi drumuri de plastic va fi Rotterdam.

VolkwerWessels vrea să ne amintească de faptul că asfaltul produce 1.6 milioane tone CO2 pe an, sau aproximativ 2% din totalul mondial. Compania spune că materia primă pentru construirea acestor drumuri ar veni din plastic colectat din reziduurile oceanice.

Astfel, se poate crea o întreagă industrie de colectare a plasticului din oceane, ceea ce ar avea evidente beneficii ecologice, iar materialul colectat va fi practic refolosit și ulterior din nou reciclat.

Nu s-a specificat când exact poate acest sistem să fie implementat, dar dacă este cu adevărat o idee bună, va fi adoptată de olandezii progresiști și orientați către mersul pe bicicletă.

Articole similare