Home ȘtiriProiecte secrete Polestar 4: detalii despre modelul rival suedez al lui Porsche Macan din 2023

Polestar 4: detalii despre modelul rival suedez al lui Porsche Macan din 2023

de George Grosu

Silueta viitorului model SUV electric Polestar 4 a fost dezvăluită recent investitorilor care va fi un crossover electric premium mai accesibil pentru care va viza în primul rând clienții modelului Porsche Macan atunci când va fi lansat în 2023. CEO-ul Thomas Ingenlath a confirmat recent numele, prețurile și detaliile către publicația britanică CAR în timp ce compania și-a anunțat planurile pe Nasdaq.

Specialiștii în investiții The Gores Group și Guggenheim Capital au oferit finanțare pentru ca Polestar să demareze producția de automobile electrice, evaluând afacerea la 20 de miliarde de dolari (15 miliarde de lire sterline). În mod sigur, parteneriatul va acorda fonduri pentru a accelera extinderea modelelor EV de la Volvo, inclusiv Polestar 4 și alte două modele planificate.

Este prima confirmare oficială a faptului că un al doilea model SUV Polestar este în plan, care va urma în gamă după lansarea lui Polestar 3 care va fi fabricat în SUA din anul 2022. Imaginea oficială de mai jos dezvăluie siluetele celor trei modele: Polestar 3 (dreapta), Polestar 4 (mijloc) și Polestar 5 (stânga).

Thomas Ingenlath CEO Polestar despre noul Polestar 4

Managerul Polestar – Thomas Ingenlath a declarant: „Avem un al doilea SUV în plan. Acesta va concura sub segmentul lui Polestar 3, în valoare de 75.000 euro, fiind puțin mai mic. Nu va face compromisuri în ceea ce privește lungimea interioară, chiar dacă acest model are o înălțime mai mică, având linia plafonului asemănătoare cu cea a unui coupe. Polestar 4 aduce într-adevăr măreția mărcii într-un segment care va avea prețuri începând de la 55.000 euro, unde vrem să ajungem în top la un moment dat cu Polestar 4. Acesta este spectrul prețului în care vom concura cu aceste două modele ”.

Conform documentelor și planurilor împărtășite investitorilor, se preconizează că, modelul Polestar 4 va devenii până la jumătatea deceniului, bestsellerul companiei cu estimare de 79.000 de exemplare comercializate, depășind chiar și modelul cu caroserie berlină liftback.

La nivel global, este de așteptat ca sectorul SUV-urilor sportive de dimensiuni medii să crească cu 46% până în 2025, făcând din aceasta o prioritate atât pentru Polestar cât și pentru producătorii premium.

Thomas Ingenlath a mai menționat că, aerodinamica va juca un rol major pentru modelele SUV ale mărcii în viitor, susținând că zilele modelelor off-road cu siluete pătrățoase s-au încheiat. Același manager a mai susținut că, fiecare model nou lansat al companiei va avea „forme și siluete diferite, interioare diferite … și cu transmisii Polestar, care le fac foarte, foarte puternice”. Compania dezvoltă un motor electric de 450 kW, precum și soluții tehnice de conducere autonomă hands-off, care vor fi implementate în termen de doi ani.

Ce mai știm despre Polestar 4?

SUV-ul Polestar 4, mai mic și mai accesibil, va menține performanțele trenului de rulare asociat acum cu imaginea brandului suedez, chiar dacă se bazează pe o arhitectură EV de grup diferită numită PMA by Polestar (făcând ecou rădăcinilor sale genetice în platforma Volvo CMA).

Același „hardware” este denumit Sustainable Experience Architecture (SEA) de către compania-mamă Geely, care susține că aceasta este prima platformă de vehicule electrice open-source din lume. Polestar 4 va fi construit la fabrica din Geely’s Hangzhou Bay din China, producția urmând să înceapă înainte de sfârșitul anului 2023.

Managerul a confirmat, de asemenea, că al treilea nou model va fi, în mod logic, Polestar 5, urmărit de Precept și anunță că Polestar va lansa un nou model în fiecare an până în 2025, timp în care se preconizează că vânzările vor crește de zece ori de comparativ cu producția din acest an, respectv la 290.000 de vehicule pe an.

Foto: Polestar

Silueta Polestar 4 dezvaluită în fața investitorilor
3 noi modele Polestar până în 2025 - 5 sedan (stânga), 4 SUV (mijloc) and 3 SUV big (dreapta)
Polestar 3 (stanga) și Polester 4 sunt SUV-uri complet electrice
Thomas Ingenlath - Polestar CEO

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.