Home Știri Primul suport motor de plastic din lume

Primul suport motor de plastic din lume

de

Daimler instalează primul suport motor de plastic pe noul model Mercedes GL echipat cu un diesel V6.

suport motor din plastic

Comparativ cu un suport din aluminiu, cel din plastic are proprietăți acustice îmbunătățite, caracteristici de termoizolație mai bune, precum și un avantaj clar legat de greutatea scăzută, fiind în același timp, capabil să susțină o sarcină similară. Suportul motor este produs din Ultramid® A3WG10 CR, o poliamidă armată marca BASF, optimizată pentru a suporta solicitări mecanice mari.

Cu toate că această poliamidă este foarte rigidă, a fost necesar să se demonstreze că, în condițiile unei încărcări permanente, materialul prezintă o tendință suficient de mică de fluaj (deformație lentă a unui material supus unor solicitări continue). În plus, suportul din material plastic al motorului trebuie să reziste și la flexiuni puternice, în funcție de condițiile de instalare din compartimentul motor. Principalul avantaj al suportului Ultramid față de cel din aluminiu îl reprezintă caracteristicile acustice. Datorită calităților de amortizare specifice materialului plastic, noul suport al motorului contribuie la reducerea zgomotului și vibrațiilor din habitaclu.

Un avantaj suplimentar este reprezentat de faptul că plasticul are o conductivitate termică mult mai scăzută față de aluminiu. În consecință, suportul de motor realizat din Ultramid asigură cauciucului natural aflat în lagăre o protecție termică superioară, crescând astfel durata lor de utilizare.

Articole similare