Știri

Producția noii generații Golf, programată de VW peste… 75 de săptămâni

Constructorul german a organizat la sfârșitul săptămânii trecute „Golf 8 Supplier Summit” – un eveniment unde s-au întâlnit cu managerii Volkswagen nu mai puțin de 180 de manageri de top din industria producătorilor de componente.

Cu această ocazie marca germană a anunțat că intenționează să lanseze în producția de serie cea de-a opta generație a iconicului model compact Golf peste 75 de săptămâni. Deci mai avem practic de așteptat până în iunie 2019 pentru a-l vedea pe liniile de producție de la fabrica principală a grupului din Wolfsburg (inclusiv cea mai mare fabrică auto din Europa), programată să rămână în continuare „capitala” pentru această serie – și astăzi de aici ies mai mult de 2000 de exemplare din familia Golf, zilnic.

Investiția totală pentru dezvoltarea noii generații Golf se va ridica la colosala cifră de 1,8 miliarde de euro, cu modelul lansat în 1974 și vândut până acum în peste 35 de milioane de exemplare urmând să fie comercializat în nu mai puțin de 108 țări ale lumii.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE