Home Știri Programul Rablă, inclusiv pentru profesiile liberale

Programul Rablă, inclusiv pentru profesiile liberale

de

În urma unor solicitări, Administraţiei Fondului pentru Mediu a hotărât ca solicitanții cu profesii libere, printre care cea de avocat, medic sau arhitect, să aibă acces la Programul Rabla.

??????????????????

Urmare unor modificări aduse ghidului de finanțare, acum sunt acceptate în cadrul Programului Rabla inclusiv organizațiile profesionale care își desfășoară activitatea în una din formele de exercitare a profesiei liberale, au declarat reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu. Mai concret, dacă până în prezent nu se puteau înscrie în Programul Rabla decât societățile cu personalitate juridică, acum sunt eligibile inclusiv cabinetele individuale de avocatură, ale medicilor, veterinarilor, tehnicienilor dentari, notarilor, mediatorilor, executorilor judecătoreşti, consultanţilor fiscali, asistenţilor sociali, precum şi pentru birourile individuale de arhitectură sau geodezie.

“Am luat în calcul solicitările venite din partea acestor organizaţii care îşi doreau să achiziţioneze o maşină prin programul Rabla. Astfel, dacă deţin calitatea de proprietar, acţionează în nume propriu şi au sediul profesional în România, acum îşi pot depune dosarele la Administraţia Fondului pentru Mediu pentru înscrierea în program”, a declarat Adrian Gearâp, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Rabla 2014: Porsche oferă CASCO gratuit pentru clienții programului

Prin Programul Rabla pentru persoane juridice, care a început anul acesta pe 30 aprilie, Administraţia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete în valoare de câte 6.500 de lei, acordate la casarea unei maşini mai vechi de opt ani pentru achiziţionarea unui nou autovehicul.

Pe lângă tichetul de 6.500 de lei, pentru stimularea achiziționării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6,  a unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km sau a unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. La achiziționarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.

 

 

Articole similare