Home ȘtiriProiecte secrete Proiectul VW Trinity a fost amânat până în 2028 și transformat din sedan în SUV

Proiectul VW Trinity a fost amânat până în 2028 și transformat din sedan în SUV

de Răzvan Măgureanu
VW Trinity

Proiectul revoluționar VW Trinity al fostului șef VW, Herbert Diess, a fost amânat până în 2028, iar noul CEO al grupului VW, Oliver Blume, a decis să îl transforme din sedan în SUV.

Oliver Blume, noul șef al Grupului VW, a decis să amâne proiectul revoluționar Trinity din 2026 pentru 2028. Odată cu această amânare se amână automat și platforma modulară unică SSP și în loc de aceasta, VW vrea să compenseze cu evoluția platformei MEB, numită MEB+.

Dar cine este Trinity? Ar fi trebuit să fie primul model construit pe noua platformă SSP (Scalable Systems Platform), cu un nou software cu actualizări over the iar și capabilități corespuinzătoare nivelului 4 de conducere autonomă toate la un preț accesibil. Plănuit pentru 2026, Trinity ar fi trebuit să accelereze de la 0 la 100 km/h în numai 5 secunde și să aibă o autonomie de 700 km.

Numai că problemele de la divizia de soft Cariad au creat întârzieri mari. Urmare a acestor probleme, proiectul Artemis de la Audi a fost trecut pe linie moartă iar  proiectul Trinity de la VW este amânat.

Inițial, Trinity fusese imaginat ca un model dinamic, de 4,70 m lungime, care nu exista în gama de modele VW. Primele schițe ne duceau cu gândul la silueta unui Tesla Model 3 cu elemente de design de la familia VW ID. Deci, teoretic, un sedan aerodinamic cu o lunetă foarte înclinată.

Numai că noul șef al mărcii VW, Thomas Schafer, nu e convins că un astfel de sedan va avea succes și de aceea preferă ca proiectul Trinity să ia forma unui SUV, o caroserie mai la modă în timpurile actuale.

VW plănuia să construiască o uzină nouă, special pentru proiectul Trinity, la Warmenau, la numai 10 km de Wolfsburg. Dar proiectul fiind amânat, construcția unei noi uzine nu are sens pentru moment. O soluție ar fi să fie utilizată uzina din Wolfsburg dar acolo se va produce din 2023 ID.3 facelift iar din 2026 ID.Tiguan. De aceea, nu a fost luată încă o decizie unde va fi fabricat Trinity din 2028 când se va lansa. Și nici prețul prognozat de 35.000 euro nu mai pare a fi realist având în vedere că ID.3 care este un model de clasă mai mică începe de la 44.000 euro.

VW TrinityVW TrinityVW Trinity

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.