Home Motorsport Raliul Sibiului, competiția automobilistică a anului

Raliul Sibiului, competiția automobilistică a anului

de

Cea mai aşteptată competiţie automobilistică a anului are loc săptămâna aceasta, la Sibiu. Etapa contează atât pentru Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2013 – cea mai importantă din campionat –, cât şi ca etapă a Campionatului European de Raliuri.

RBC0080

Cu o suprafaţă mixtă de rulare, 80% macadam şi 20% asfalt, Raliul Sibiului se desfăşoară între 25 și 27 iulie pe 14 probe speciale, în lungime de 216,34 km, parcursul total al competiţiei fiind de 539,85 km. Echipajul auto motor și sport, format din Adrian Drăgan și Valentin Brădățeanu, va lua startul în această etapă de raliu.

Desfăşurarea de forţe începe joi, 25 iulie, cu shakedown-ul urmat de tradiţionalul meci de fotbal disputat între piloţi şi vedetele invitate, la Sala Transilvania, de la ora 16.00. Parada maşinilor din centrul Sibiului începe la orele 20.00, este urmată de startul festiv şi constituie unul dintre elementele de atracţie ale publicului prezent de obicei în număr foarte mare la acest eveniment.

Provocare dublă pentru Napoca Rally Academy

Ziua de vineri va debuta cu o sesiune de autografe în Piaţa Mare, începând de la 10.30, startul în prima zi de concurs fiind programat pentru ora 13.00. Spectatorii sunt aşteptaţi pe cele şapte probe speciale disputate în prima zi de concurs, cu o lungime de 95,84 km, cele mai aşteptate fiind cele două probe speciale de noapte, Păltiniş şi Şanta, de la 21.48.

Sâmbătă se vor parcurge celelalte şapte probe speciale, începând cu ora 9.30, inclusiv celebra Gâtu Berbecului, cea mai lungă probă specială a raliului, de 30 km, care va fi parcursă de două ori. Marele finiș va fi urmat de festivitatea de premiere din Piaţa Mică, de la ora 19.00.

Liderul Campionatului European de Raliuri vine la Sibiu

Liderii clasamentului general după şase etape sunt François Delecour, Gergő Szabó, Dávid Botka, Valentin Porcişteanu şi Dan Gîrtofan. În clasamentul echipelor, conduc ESD Rally Team, Napoca Rally Academy şi BCR Leasing Rally Team. În clasamentul juniorilor, Simone Tempestini, Raul Badiu şi Bogdan Cuzma ocupă primele poziţii. În acest moment, Clasa 2 este condusă de François Delecour , Clasa 3, de Edwin Keleti, Clasa 5, de Alex Filip, Clasa 9, de Raul Badiu, iar Clasa 11, de Danny Ungur.

Articole similare