Home Știri Range Rover Sport SVR, cel mai rapid SUV pe Nurburgring

Range Rover Sport SVR, cel mai rapid SUV pe Nurburgring

de

Oprind cronometrul la 8 minute și 14 secunde, Range Rover Sport SVR a demonstrat pe circuitul de la Nurburgring că Porsche Cayenne Turbo S, Mercedes ML 63 AMG și BMW X6 M au de ce să se teamă.

Range Rover Sport SVR 1

Prezentat cu puțin timp în urmă sub forma unui concept, în cadrul Festivalului vitezei de la Goodwood, Range Rover Sport SVR va fi cel mai puternic și rapid Land Rover din istorie. Acesta este derivat de la versiunea Supercharged, echipată cu motor V8 cu cilindreea de 5 litri și supraalimentat cu compresor mecanic, dar va dezvolta 550 CP, cu 40 CP mai mult decât actualul model de top. Astfel, accelerația până la 100 km/h ar trebui să se realizeze în aproximativ 5 secunde.

Land Rover Discovery Sport, imagini-spion

Recordul înregistrat pe circuitul de la Nurburgring a fost realizat cu o mașină cu specificații de serie, la volanul căreia s-a aflat un pilot de teste.

Range Rover Sport SVR marchează și debutul diviziei Special Vehicle Operations, care se va ocupa de modelele de performanță ale constructorului britanic. Asta înseamnă că, în viitor, sigla SVR ar putea fi găsită pe un număr mai mare de modele.

Test: Range Rover Sport

Noua versiune de performanță mizează pe o apariție mai agresivă, susținută de un spoiler față cu guri de aspirație mai generoase și o grilă a radiatorului schimbată. De asemenea, la partea din spate, remarcăm un extractor de aer integrat în spoiler și evacuare dublă, cu câte două tevi pe fiecare parte.

Range Rover Sport SVR va ajunge în showroomuri în 2015, prezentarea oficială urmând să aibă loc la sfârșitul acestei veri.

Articole similare