Home Motorsport Red Bull Romaniacs 2014 debutează pe 13 iulie

Red Bull Romaniacs 2014 debutează pe 13 iulie

de

Red Bull Romaniacs 2014 debutează pe 13 iulie când riderii vor ajunge la Sibiu pentru prima zi de verificări administrative și tehnice.

Red Bull Romaniacs 2014

Red Bull Romaniacs 2014

Prologul Red Bull Romaniacs 2014, showul din centrul orașului care stabilește ordinea de start pentru prima zi din munți, este programat pe 15 iulie începând cu ora 17:30. 350 de rideri din întreaga lume vor încerca să își depășească limitele pe traseele din Carpați urmând ca pe 19 iulie să aflăm câștigătorii celei de a 11-a ediții a raliului.

Totul despre competiția Red Bull SoapBox 2014

După cum au evoluat riderii din etalonul mondial în primele luni ale anului și după declarațiile celor mai tineri dintre ei se pare că în acest an vom avea o luptă extrem de strânsă pentru câștigarea clasei Gold. Graham Jarvis, câștigătorul din 2013 și omul record de la Red Bull Romaniacs (are în total patru titluri), este determinat să își apere titlul în fața mult mai tinerilor Jonny Walker și Alfredo Gomez. Walker a pierdut podiumul anul trecut după ce în 2012, la prima participare s-a clasat pe locul trei, și declară că a căpătat suficientă experiență și s-a antrenat mult pentru ca în acest an să își atingă obiectivul.

Totul despre Red Bull Romaniacs 2013

Dacă britanicul de la KTM va izbuti să fie cel mai rapid la finalul celor patru zile în munți atunci, Walker, la cei 23 de ani, va deveni cel mai tânăr câștigător al Red Bull Romaniacs. Alfredo Gomez este coechipierul lui Graham Jarvis la Husqvarna, iar cu doar o cursă de enduro extrem câștigată până acum speră să arate că s-a transformat dintr-un rider de trial într-unul de enduro extrem câștigând Red Bull Romaniacs.

Spaniolul a debutat anul trecut în cel mai dificil raliu hard enduro din lume și a izbutit să termine pe locul doi, chiar dacă se afla la prima sa cursă unde trebuia să navigheze după GPS. În plus, Andreas Lettenbichler câștigătorul din 2009 va veni pentru prima dată la Sibiu în postura de pilot oficial KTM. Până în 2014, în cariera sa din hard enduro, riderul german nu a fost pilot oficial al unei echipe de uzină și este hotărât să dea tot ce poate pentru a-și îmbunătăți locul patru de anul trecut. În plus, acum are toate ingredientele pentru a recâștiga raliul. Chris Birch vine în Europa special pentru Red Bull Romaniacs dorindu-și să revină pe podium în cursa pe care a caștigat-o în 2010. Neozeelandezul a lipsit anul acesta de la cursele de enduro extrem de pe bătrânul continent, însă nu avea cum să nu își treacă în calendar cursa care i-a adus recunoașterea internațională.

Program Red Bull Romaniacs

Marți, 15 iulie
09:00 – Calificări Prolog, (Bd-ul Coposu, Sibiu)

17:00 – Sesiune de autografe și fotografii cu starurile Red Bull Romaniacs (traseul de Prolog, Bd-ul Coposu zona de acces dinspre hotel Ramada)

17.30 – Prolog, (Bd-ul Coposu, Sibiu)

Miercuri, 16 iulie
Start și finiș în Sibiu

Joi, 17 iulie
Start Sibiu – finiș Voineasa

Vineri, 18 iulie
Start Voineasa – finis Petroșani

Sâmbăta, 19 iulie
Start Petroșani

11:30 Finiș dealul Gușterița, Sibiu

Articole similare