Home Motorsport Red Bull Romaniacs începe în 2 iulie

Red Bull Romaniacs începe în 2 iulie

de

Anul acesta se împlinesc 10 ani de când Red Bull Romaniacs a schimbat modul în care fanii privesc enduroul extrem.

wall ride prolog RBR

Prologul din centrul Sibiului a devenit cartea de vizită a celui mai dificil raliu hard enduro din lume, iar competiții de pe întreg globul și-au schimbat forma incluzând, în ultimii ani, și acest show pentru fani. Obstacole apărute pentru prima oară la Prologul Red Bull Romaniacs sunt acum puncte de atracție la competiții cum ar fi cele de endurocros din SUA.

FRAS respinge contestația lui Delecour

În 2013, Prologul va debuta la ora 17.30, cei mai rapizi rideri din calificări urmând să se lupte pe obstacolele creionate de Andy Fazekas și echipa sa  de la Crazy Bike Sibiu. Pentru ediția cu nr. 10, la cererea fanilor, traseul a fost îmbogățit cu așa-numitele wall-ride. Este vorba de obstacolele în formă de evantai care se succed și care permit publicului să îi vadă mult mai aproape pe competitori. Deși spectaculoase, aceste wall-ride-uri s-au dovedit adevărate capcane, în 2008, devenind extrem de alunecoase  în urma ploii. Vom vedea cine se va impune pe traseul care înglobează peste 15 obstacole menite să le ofere fanilor o idee asupra dificultăților pe care piloții le vor întâmpina în cele patru zile de off-road extrem.

??????????????????

Conceput pentru a face un adevărat show urban, Prologul are însă și o miză din punct de vedere sportiv. Mai precis, concurenții trebuie să aibă grijă pentru că, în urma clasamentului din centrul Sibiului, se stabilește ordinea de start pentru prima zi de off-road.

Latvala se impune în Raliul Greciei

Datorită evoluțiilor spectaculoase din ultimii ani, Graham Jarvis (Marea Britanie), Jonny Walker (Marea Britanie), Chris Birch (Noua Zeelandă) și Andreas Lettenbichler (Germania) sunt deja starurile Prologului. Totuși, atenția la clasa Pro va fi concentrată și asupra lui Wade Young (Africa de Sud), Ivan Cervantes (Spania) și Cristobal Guerrero (Spania). Debutanți în cel mai dificil raliu hard enduro din lume, toți trei vor să impresioneze publicul român.

Program Prolog 2 iulie

Calificări clasa Hobby Single – 09.00
Calificări clasa Hobby Team – 10.00
Calificări clasa Expert Single – 11.00
Calificări clasa Expert Team – 12.00
Calificări clasa Pro – 13.00
Calificări clasa Rookie – 13.30

Finala tuturor claselor – 17.30

Articole similare