Home Știri Renault Twin’Run Concept

Renault Twin’Run Concept

de

Cu un V6 de 316 CP și doar 950 kg, acest concept extrem de nervos se vrea un succesor spiritual al legendarelor R5 Turbo și Clio V6.

Renault Twin’Run Concept

Cu un design inspirat de la conceptul electric Twin’Z, care a fost prezentat în cadrul Salonului auto de la Geneva din primăvara acestui an, Twin’Run este o propunere total diferită. În locul spiritului ecologist și al bateriilor, radicalul concept vine echipat cu un motor V6 montat central și o serie de tehnologii împrumutate din motorsport. Caroseria este construită pe o structură tubulară și dispune de panouri din fibră de sticlă și carbon, iar jantele imense ascund etriere cu șase pistonașe pentru roțile din față și cu patru pentru cele din spate. Cu dimensiuni exterioare specifice clasei mini (3680 x 1750 x 1493 mm), Twin’Run se sprijină în proporție de 43% pe puntea față și de 57% pe cea spate.

Renault Sport Twizy F1 Concept

Împrumutat de la Mégane Trophy, motorul V6 de 3,5 litri dezvoltă 316 CP la 6800 rpm și are un cuplu motor maxim de 379 Nm la 4850 rpm. Dotat cu tracțiune spate, cutie de viteze secvențială cu șase rapoarte și diferențial cu alunecare limitată, conceptul poate accelera până la 100 km/h în 4.5 secunde și are o viteză maximă de 250 km/h.

Renault Captur, lansat în România

Habitaclul este dominat de scaune Sparco, comenzile par împrumutate de la mașinile din motorsport, bordul și panourile ușilor sunt acoperite cu Alcantara pentru a evita reflexiile, iar în locul tabloului de bord se găsește un ecran LCD de 5,5 inchi.

Fără a avea o legătură directă cu mașinile de serie, anumite detalii de design ale conceptului Twin’Run ar putea fi preluate de viitoarele modele din gama RS.

Articole similare